Egyedi tervezésű designer táskákkal kápráztat el a kétgyermekes magyar anyuka – interjú a Kira Bags tulajdonosával

Egyedi tervezésű designer táskákkal kápráztat el a kétgyermekes magyar anyuka – interjú a Kira Bags tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egyedi tervezésű designer táskákkal kápráztat el a kétgyermekes magyar anyuka – interjú a Kira Bags tulajdonosával

Pontosan ilyenek a kétgyermekes magyar anyuka, Szentiványi Kíra kreációi, amelyek egytől egyig minőségi alapanyagokból, gondos munkával, a fenntarthatóságot is szem előtt tartva készülnek.

Milyen indíttatásból és mikor döntöttél úgy, hogy táskák készítésével szeretnél foglalkozni?

Második kisfiam születése után az otthon töltött három év alatt kezdtem el táskák készítésével foglalkozni. Kezdetben saját használatra, illetve a barátaim, ismerőseim számára terveztem és varrtam kisebb darabokat.

Kira Bags

Hogyan sajátítottad el a szakma alapjait?

Szerencsésnek érzem magam, hiszen lehetőségem adódott egy bőrdíszműves mesternél tapasztalatot szerezni, így közel egy évig lehettem a tanulója. Rengeteget tanultam ez alatt az idő alatt, betekintést nyerhettem a szakma rejtelmeibe, a tervezés és kivitelezés részleteibe.

Mennyire volt kihívásokkal teli elindítani egy saját vállalkozást?

A kezdet nem volt egyszerű, főleg gyerekek mellett, de a férjem támogatásával sikerült megvalósítani a kitűzött célokat. A mai napig nagyon sokat segít, a saját vállalkozása mellett is. A kézműves vásárokat ő vállalja, én pedig a webshopot üzemeltetem a többi teendő mellett. A vállalkozásomat hét éve egyedül kezdtem, és folyamatosan fejlődök. Ma már több varrónő segíti a munkámat, így biztosítva a széles választékot és az állandó árukészletet.

Kira Bags

Milyen anyagokkal dolgozol, és honnan szerzed be azokat?

Főként textilbőrből, és vízlepergetős anyagokból dolgozom, de nemrég elkezdtem valódi bőrrel is foglalkozni. Több, mint százféle textília található a kínálatunkban, amiket Varsóban és Milánóban megrendezett textilkiállításokon válogatok össze.

Olyan alapanyag kínálattal állok a vevőim rendelkezésére, amely megadja az abszolút egyediség érzését annak, aki viseli a márka termékeit.

Honnan merítesz ihletet a gyönyörű, különleges mintáidhoz?

Az alkotás folyamatát elsősorban az anyag inspirálja, ezekhez tervezek formát. Viszont nemrég elkezdtem egyedi hímzett mintákat is használni, amiket egy grafikus ismerősöm tervez, itt a formára tervezünk mintát. Én elmondom, mit szeretnék, ő pedig megvalósítja az elképzelésemet.

Itt minden egyes táskaformára egyedileg kell tervezni a motívumot.

Milyen számodra az ideális táska?

Mindenkinek más az ideális, ezért széles a repertoárom, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Régóta hódítanak a hátizsákok, de a többfunkciós táskák is nagy népszerűségnek örvendenek. Én a hétköznapokon egy közepes hátit hordok, amibe pont belefér minden.

Kira Bags

Mennyire tartod fontosnak a fenntarthatóságot?

Nagyon fontosnak tartom! Nem csak táskák készülnek nálam, hanem pénztárcák, neszeszerek is több méretben. Így a két centiméternél nagyobb anyagokat is tudom hasznosítani, ezáltal minimális hulladék keletkezik. Ami nálam hulladékként megmarad, azt pedig egy ékszerkészítő ismerősöm hasznosítja.

Kira Bags

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Mára már számos kiállítás, vásár kitelepülői között vagyok jelen. Szeptemberben is megtalálható leszek négy kézműves vásáron. Erről bővebb információ a webshopunk esemény rovatában lehet tájékozódni. Számos üzlet és vállalkozás keresett meg a KiraBags® termékek értékesítése kapcsán, de számomra fontos, hogy tőlem személyesen tudjon a vevő vásárolni, így bármilyen kérdésre hitelesen tudok válaszolni.

Kira Bags

Milyen ötleteid vannak a jövőre nézve?

Sok megvalósításra váró ötletem van még. Most a hímzett táskákból szeretnék különböző kollekciókat, mert ezek egyedi ötletek, így nem található más tervezőnél. Illetve a jövőben szeretném a webshopot több nyelven üzemeltetni, és nyitni a külföldi megrendelők felé is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást