Egyedi falak – kreatív megoldások

Egyedi falak – kreatív megoldások

Címlap / Otthon / Egyedi falak – kreatív megoldások

A falak megújításával „új” környezetben érezhetjük magunkat. Ragadjunk ecsetet, ragasztót, rongyot, papírt, ceruzát, és változtassuk meg a szoba ruháját!

Festés-felezés

A legegyszerűbben úgy dobhatjuk fel a falat, ha lefestjük. Persze nem kell folyton egyetlen színben gondolkodni, mért ne lehetne egyszerre több árnyalat egyetlen felületen. A teret is nagyíthatod vele, ha megfelezed a falat.
Tipp: Húzz egy határozott vonalat ferdén keresztbe a kiválasztott felületen, majd a két oldalra vidd fel a két kiválasztott árnyalatot. A hatást még tovább fokozhatod, ha a választóvonalat is egy külön színnel kiemeled, és nagyjából karvastagságúra készíted.

Festés-minta

A többet tudsz rajzolni a pálcikaemberkéknél, akkor megpróbálhatod, mire vagy képes a falon. Előtte azért nem árt megtervezni egy papíron, hogy mit is szeretnél.
Így elkerülheted, hogy duplán dolgozz, és le kelljen festeni az alkotást, és azt is megnézheted, melyik az a mintasor, amit a legszebben és legbiztosabban meg tudsz csinálni.

Tapéta

Egy fokkal egyszerűbb a tapéta használata. A szín és a minta szempontjából is elképesztő választékkal találkozhatunk, ezért nem igazán van olyan felület, amihez ne találnánk meg az elképzeléseinknek megfelelőt.
Legyen szó mesefigurásról a gyerekszobába, sötétlila arany mintásról a nappali falára, vagy napraforgósról a konyhába, nyugodtan hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat.

Bordűr

Szintén a tapétaféle, de nem takarja az egész felületet, csupán egy vékonyabb – vastagabb sávot. Ennek megfelelően nem csak dísznek ideális, hanem ahhoz is, hogy a szoba optikai adottságaival játszunk.
Emelhetjük, vagy lejjebb hozhatjuk a plafont általa, vagy éppen megfelezhetjük a teret. De nem kell leragadni az egy vonalban felrakott bördűrnél, nyugodtan használjuk ajtók köré, kanapé vagy ebédlőasztal mögé, vagy egy kis ügyességgel, ívelt felületek díszítésére is.

Tetoválás

Igen, ez a divat begyűrűzött a lakberendezésbe is, és faldíszként él benne. Szerencsére! Ezeknek a matricáknak a segítségével igazán művészien tekeredő virágkacsokat, stilizált tájképet vagy nonfiguratív mintát is elhelyezhetünk a falon anélkül, hogy órákig pepecselnénk a festékekkel, vagy komoly összegekért művésszel csináltatnánk meg a díszítést.
Egy kis pluszként választhatunk olyan tetoválást is, melynek anyagául bársonyos textilt választottak, így ha megérintjük, akkor a kemény, rideg fal helyett egy kellemes felülettel találkoznak ujjaink.   Kép forrása: faltetovalas.hu

Natúr

Nem kell feltétlenül festegetni, tapétázni, ragasztgatni és méregetni. Maga a tégla is igazán szép tud lenni, bár egy kis plusz munka lesz vele. Ha nem most építkeztünk, akkor előcsalni i az eredeti felületet nem csak nehéz és hosszadalmas, de sokszor kivitelezhetetlen is.
Ilyenkor előttünk áll a lehetőség, hogy vékony lapokra vágott téglákkal készítsük el a falat. Ezzel a hatás tökéletes, és lényegesen kevesebb időbe és koszba kerül, mintha bontásba kezdenénk.

Terméskő

A natúr felületek egyik legszebb képviselője a terméskő. Nem olcsó darab, ezért nem kell feltétlenül az egész felületet borítani vele. Különleges megjelenést kölcsönöz az egyszínű falnak, ha egy vagy két sávban terméskővel van megszakítva az egyenletessége.
Egy kis ügyességgel a kövek alá rejtett világítást is tehetünk, ezzel még tovább fokozva a fal egyedi megjelenését.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást