Egészségügy, gyógyszeripar – segítség a munkakereséshez

Egészségügy, gyógyszeripar – segítség a munkakereséshez

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egészségügy, gyógyszeripar – segítség a munkakereséshez

Az ideális munkahely megtalálása összetett feladat minden területen. Ígaz ez az egészségügyre és a gyógyszeriparra egyaránt. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyek segítenek a sikeres álláskeresésben és a buktatók elkerülésében. (x)

Békéscsabán is számos lehetőség várja az álláskeresőket. A Békéscsabaállás oldalán többek között az egészségügy és a gyógyszeripar területéhez kapcsolódó munkalehetőségek is találhatóak. Például kiváló lehetőség az értékesítési tanácsadó (audiológus) állás békéscsabai halláscentrumban. Ilyen munkakörben többnyire elegendő az érettségi megléte, a kiskereskedelmi értékesítési tapasztalat, továbbá elvárás az ügyfélközpontúság, a kiváló kommunikációs készség és a megbízhatóság.

Önéletrajz, motivációs levél

Az önéletrajzot és a motivációs levelet minden esetben a megpályázott álláshoz kell igazítani. Így lehet könnyebben kitűnni a tömegből. Fontos, hogy mindkét dokumentum tömör legyen és könnyen olvasható. 

Továbbá nem szabad passzívan várni, proaktívnak kell lenni és aktívan kell keresni a lehetőségeket. Naprakésznek kell lenni, folyamatosan ellenőrizni kell az online állásportálokat. Érdemes igénybe venni a kapcsolatokat és tájékozódni arról, hogy van-e olyan barát, családtag vagy ismerős, aki segíthet munkát találni.

Közösségi média

A munkákra jelentkezés előtt mindenképpen ellenőrizni kell a közösségi médiás jelenlétet. Ne legyen az oldalakon olyan kép vagy bejegyzés, amely miatt hátrányba lehet kerülni a jelentkezés során. Ezeknek a felületeknek az ellenőrzésére azért is fordítanak figyelmet a HR-esek, mert a munkavállaló a későbbiekben az adott céget is képviseli minden felületen. 

Az, hogy ott milyen fotók jelennek meg, milyen stílusban kommunikál a jelentkező, illetve tartalmaz-e diszkriminatív posztokat, kommenteket, mind-mind számítanak a döntés meghozatalakor. Könnyen lehet, hogy már az állásinterjúra se hívja be a cég azt a jelentkezőt, akinek a közösségi médiás megjelenése problémás. 

Szakmai és emberi értékek

Mindemellett az álláskeresés során rendkívül fontos, hogy a jelentkező tisztában legyen a szakmai és emberi értékeivel. Gyakran előfordul, hogy a leendő munkavállaló alulértékeli a képességeit, és sok esetben nem beszél például az eredményeiről az állásinterjúk során. 

Az is gyakran előfordul, hogy nem mernek korrekt fizetést kérni a jelentkezők. Ezek nagy hibák, szóval mindenképpen érdemes tisztában lennie azzal a leendő munkavállalónak, hogy milyen értékekkel, tapasztalatokkal, tudással és készségekkel rendelkezik. Ugyanis csak ezeket reálisan látva lehet pontosan tudni, hogy milyen lehetőségek vannak, és milyen elvárások lehetnek. 

Továbbá még az álláskeresés megkezdése előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen célok és tervek vannak. Az álláskeresés nem könnyű feladat, de az említett tanácsok segítségével nagyobb esély van a sikerre.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!