Életmód / Táplálkozás

Egészséges receptek arra az esetre, ha mindig rohansz

Egészséges receptek arra az esetre, ha mindig rohansz

Tipikus kifogás az egészséges étkezés ellen az, hogy valakinek nincs ideje főzőcskézni – ez tök érthető, csak azt nem tudják sokan, hogy nem kell minden nap órákat a konyhában tölteni ahhoz, hogy egészséges ebédet dobjunk össze. Az alábbiakban mutatunk néhány olyan receptet, ami pillanatok alatt kész van, mégis könnyen beilleszthető a legtöbb diétába, és garantáltan nem fogsz tőle hízni. Nincs több kifogás!

Három összetevős banánpalacsinta

Ha olyan vagy, mint én, és imádod az édességet már reggelire is, akkor ez a recept gyorsan a kedvenceid közé kerül.

Elég, ha összekeversz egy banánt, egy tojást és némi fehérjeport (akár zabliszttel is helyettesíthető, de a fehérjeportól lesz igazán édes az íze), majd egy kis kókuszolajon kisütöd – feltétnek tehetsz rá cukormentes palacsintaszirupot, gyümölcsöket vagy akár mogyoróvajat is, attól függően, mit szeretsz jobban.

Akár dupla adagot is csinálhatsz, hogy másnapra is legyen, hiszen tényleg nagyon hamar készen van, és még egészséges is.

 

Tonhalas tortilla ebédre

Ez az igazi aduász, mivel nem kell rajta semmit sem sütni, csak nagyjából minden hozzávalót összedobálni, amit a hűtődben találsz.

A tonhal adja az egész alapját – én egy fél konzervnyit szoktam beletenni, de működhet kevesebbel és többel is, valójában saját ízlés dolga.

A tortillát érdemes kikenni vagy salsával, vagy valamilyen görög joghurtos, fűszeres öntettel, majd belerakni gyakorlatilag bármilyen zöldséget, ami van otthon, és amit szeretsz.

Ha melegen ennéd, reszelj bele egy kis sajtot is, ettől egy kicsit nyúlik majd a belseje.

 

Shakshuka vacsorára

Ha valami olyan vacsorát keresel, amiben már nincs sok szénhidrát, mégis laktató, és nem saláta, akkor a zsidó lecsó lesz a te ételed.

A leegyszerűsített változatot nagyon könnyű elkészíteni: olívaolajon piríts meg egy kis kolbászt, paprikát és vörös-, valamint fokhagymát, majd önts rá egy doboz paradicsomkonzervet, és ízesítsd petrezselyemmel, sóval, borssal.

Ha már rotyogni kezd az egész, törj bele három-négy tojást, fedd le, és várd meg, hogy a tojások úgy szilárduljanak meg, hogy a sárgájuk egy kicsit még folyós maradjon.

Pirítóssal vagy magában is tálalhatod, nagyon finom, laktató fogás.

 

Chia puding desszertnek

A chia pudingban az a hálás, hogy gyakorlatilag megcsinálja saját magát – elég, ha 3-4 evőkanálnyi magot felöntesz valamilyen növényi tejjel, édesíted, kakaót szórsz rá, majd beteszed egy éjszakára a hűtőbe.

Ezután gyümölccsel, mogyoróvajjal vagy különböző szószokkal nyugodtan ízesítheted – tényleg pudingállaga lesz, csak sokkal egészségesebb, mint a hagyományos verzió.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást