Felejtsd el a kenyérmorzsát! 5+1 variáció rántott húsra

Salat Száva
Írta: ,

A csirkemellet nem különleges íze miatt szeretjük. Valójában nincs a csirkenék még egy ilyen ízetlen része. Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy kalóriaszegény laktató fogásokat készítsünk belőle, akár rántva is. Unalmas a rántotthús? Most bebizonyítjuk, hogy ki lehet szabadulni a liszt–tojás–prézli mókuskerékből. Egy kis találékonysággal mennyei ízeket csalogathatunk ki a csirkemellből is és príma vendégváró fogásokat készíthetünk.

Pisztáciás bundában Kép forrása: healthynibblesandbits.com

Az imádnivaló zöld ropogtatóssal nem csalódunk akkor sem, ha darálva, húsbunda formájában kóstoljuk meg.

A klasszikus fogáshoz, azaz a rántotthúshoz a pisztáciát durvára daráljuk és elkeverjük egy kis borsos fűszerkeverékkel.

Jól harmonizál vele az őrölt tarkabors vagy a fehérbors, de ne tegyünk túl sokat, hiszen az a cél, hogy megőrízze saját karakterét.

A csirkemellet előkészítjük és lehetőleg teljes kiőrlésű lisztben forgatjuk meg, majd tojásban és utána jöhet a pisztáciás bunda. Sütéskor vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz.

A zöldes bunda alatt megpuhult fehér húshoz valamilyen piros mártogatós, például ajvár illik. Salátával és egy kis rozéval fogyasszuk!

Parmezános csirkemell Kép forrása: momdot.com

Sajt és csirkemell randevúja valóságos fehérjebomba.

A csirkemell előkészítése ugyanaz, a parmezánt viszont megbolondíthatjuk még egy kis quinoával is.

A jó parmezános csirke titka a vékony bunda.

Ne legyen tocsogós a tojásos réteg, csak éppen lehelletnyire engedjük, hogy a parmezán jól rátapadhasson. A fölösleg úgyis a serpenyőben marad és élvezhetetlenre pirul.

Ehhez a fogáshoz már egy tartalmasabb fehérbort is megnyithatunk, de ha nem az alkoholos kísérő mellett döntünk, jó választás lehet egy mangoshake vagy egy mentás limonádé – hangulatunktól függően.