Így edzheted az elmédet, hogy ne érezz féltékenységet

Így edzheted az elmédet, hogy ne érezz féltékenységet

Címlap / Szerelem / Így edzheted az elmédet, hogy ne érezz féltékenységet

Először is fontos tisztáznunk, hogy mi a különbség féltékenység és irigység között, ugyanis sokan összekeverik a kettőt. A féltékenység az, amikor félsz attól, hogy elveszíthetsz valami (vagy valaki) számodra fontosat egy másik személy miatt. Az irigység az, amikor azt szeretnéd, ami valaki másnak van, legyen az egy párkapcsolat, munka, vagy ruhadarab. Utóbbi nem túl elfogadott az emberek körében, azonban a féltékenységet sokan romantikusnak is tartják, hiszen arra utal, hogy valakinek fontos vagy. Ez összességében így is van.

Az egónkat is táplálja, ha azt látjuk, hogy a párunkat zavarja, ha egy férfi ismerősünkkel beszélgetünk, és emiatt egy kicsit féltékenyebben kezd viselkedni. Ugyanez fordítva is igaz, hiszen sokszor a pasikat is jó érzéssel tölti el ez; de tudnod kell, hogy csak egy bizonyos mértékig.

Amikor ugyanis a féltékenység nagyobb méreteket ölt, és már az is zavarni kezd téged, ha egy régi lánybarátjával beszélget a Facebookon, az bizony megmérgezi a kapcsolatotokat.

Hiszen a párod fontos számodra, és a boldogsága is az. Ha viszont elkezded fokozatosan keretek közé szorítani őt, eltiltod az ismerőseitől, azzal nem csak magadat, de őt is boldogtalanná teszed. De mit lehet tenni, ha bízol benne, szereted, és mégis gyakran leszel féltékeny? Hiszen az érzéseidet nem tudod irányítani, és bár tudod, hogy sosem csalna meg téged, mégis zavar már csak ennek gondolata is. Nos, ilyen esetben jön az, hogy elkezded arra képezni magadat, hogy a zöldszemű szörny ne uralkodhasson el rajtad.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást