Háztartás / Otthon

3 dolog az otthonodban, amiből azonnal pénzt csinálhatsz

3 dolog az otthonodban, amiből azonnal pénzt csinálhatsz

Lehet, hogy nem hevernek vagyonokat érő műtárgyak a padláson, de ha a rendrakással nem csak egy kis helyet, de még zsebpénzt is tudsz szerezni, máris nagyobb lehet a motivációd arra, hogy végre elrendezd a lomos szobát. A begyűjtött pénzből pedig megjutalmazhatod magad egy finom sütivel, vagy akár egy új ruhával is a fáradozásaidért.

Régi DVD-k, lemezek, elektronikai kütyük

Lehet, hogy egy egész polcot elfoglalnak, pedig már rég nincs is olyan számítógéped, amiben még lenne CD- vagy DVD-olvasó. Az antikvitások azonban – ha jelképes áron is, de – többnyire nyitottak arra, hogy felvásárolják a készleteidet, a régi lemezekért pedig, különösen, ha jó állapotban vannak, akár csinos kis summát is kaphatsz.

Ha már úgyis ott vannak mellettük, érdemes kitakarítani az elektronikai kütyüket rejtő fiókokat is: a régi walkmant vagy discmant nem valószínű, hogy valaha használni fogod, ezért csak fölöslegesen foglalják a helyet. A szemétbe azonban semmiképpen se dobd őket, hiszen nem ott van a helyük! Érdeklődj a közeli kis szervízekben, elektronikai üzemekben, lehet, hogy felvásárolják őket alkatrésznek. Így nem csak egy kis pénzre tehetsz szert, de még arról is gondoskodtál, hogy a lomoknak legalább egy részét újrahasznosítsák.

Ezért éri meg nagytakarítani: 3 dolog az otthonodban, amiből azonnal pénzt csinálhatszKép forrása: AndrewLozovyi/depositphotos.com

Levelezőlapok, fotók, borítékok

Ami az egyik embernek szemét, az a másiknak valódi kincs. Meg fogsz lepődni, hogy egy gyűjtő vagy egy antikvárium mennyi papírféleséget felvásárol: a régi képeslapok, fotók, de akár még a megcímzett, bélyegzett borítékok is érdekesek lehetnek egy kor vagy egy helyszín rajongóinak, és minél régebbi, minél egyedibb a tárgy, annál nagyobb összeget remélhetsz érte.

Persze, hacsak nem valami fontos történelmi eseményhez, esetleg ismert személyhez köthetőek, a „papírhulladékért” azért különösebben nagy összeget nem remélhetsz, de legalább felszabadítasz egy fiókot és még egy pár forintot is szerzel vele.

Ha nem sürgős a dolog, van rá időd és szívesen bíbelődsz ilyesmivel, érdemes a dokumentumokat egyesével árusítani a megfelelő fórumokon, így jobbak az esélyeid, hogy az egyes darabokat többért add el.

De ha gyorsabb megoldást keresel, az egész paksamétát is felkínálhatod egy antikváriumnak vagy régiségboltnak, akik valószínűleg nyomottabb áron, de villámgyorsan meg tudnak szabadítani a holmitól.

Régi ruhák

Kinőtted, kifogytad, vagy csak meguntad már? Szinte biztos, hogy a te szekrényedben is lapul néhány ruha, amit egy jó ideje nem vettél már fel, de könnyen lehet, hogy az innen-onnan örökölt, teljesen divatjamúltnak tűnő darabokból is pénzt csinálhatsz!

Válogasd át azt, amit már nem hordasz, de még jó állapotban van, majd készíts a ruhákról képet és dobd fel őket ingyenes, online hirdetési oldalakra.

Ha van kedved, kereshetsz a környékeden bolhapiacot vagy gardróbvásárt is, ahol pár ezer forintért asztalt bérelhetsz és eladogathatod megunt dolgaidat.

Érdemes a régi, számodra értéktelennek tűnő darabokkal is próbálkozni, mert a vintage ruháknak most nagy keletje van, és lehet, hogy valaki meglátja a fantáziát abban is, amit te már soha nem vennél fel. Az el nem adott, de hordható állapotban lévő ruhákat dobd ruhagyűjtő konténerekbe, a tiszta, de esetleg elszakadt, elhasználódott darabokat pedig lehet, hogy a helyi állatmenhelynél tudják hasznosítani – erről adományozás előtt mindenképpen érdeklődj náluk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást