5 dolog, ami lerontja a szexuális életet – és a megoldásaik

5 dolog, ami lerontja a szexuális életet – és a megoldásaik

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, ami lerontja a szexuális életet – és a megoldásaik

A szexre nem mondhatjuk, hogy a legfontosabb dolog az életben, de azért minden bizonnyal az egyik legélvezetesebb és a kielégítő szexuális élet fontos az életminőség szempontjából. Vannak fizikai, vagy orvosi problémák, amik negatívan befolyásolhatják a házaséletet, de az elsődleges szempont mindig a partnerünkkel kialakított érzelmi kapcsolat.

Ha nem vagy elégedett a szexuális életeddel, íme öt dolog, aminek szerepe lehet benne, és a megoldásaik.

1. Nem szereted magad eléggé

Nem mindig könnyű, hogy úgy érezzük, meg vagyunk elégedve önmagunkkal. Egy olyan társadalomban, ahol kőkeményen meg van szabva, hogy mi számít szépnek, az ember sokszor elbizonytalanodhat a külsejével kapcsolatban. Először el kell fogadnunk testünket, hiszen ha mi nem szeretjük, hogyan várjuk el partnerünktől, hogy ő is kellőképpen értékelje? 

2. Eltérő libidó

Az esetek nagy részében a férfiak gyakrabban igényelnék a szexet, mint barátnőik, ez gyakori vita a legtöbb párnál, de erre is van megoldás. Ugyan nem fog túl romantikusan hangzani, de ha megbeszélitek, hogy hetente mely napon, vagy napokon bújtok össze, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy jóval kevesebbszer vitázzatok a szex-kérdésen. Az élet nem egy hollywoodi film, ahol a párok minden este szenvedélyes szexben forrnak össze, realistának kell lenni.

A szürke hétköznapok, a stressz és a sok tennivaló közepette nem könnyű esténként csábító, energikus szexistennőnek lenni.

Ha azonban betábláztok heti legalább egy, de inkább két napot, akkor mindkét fél megfelelő módon készül az estére. Egy felmérés szerint azok a párok, akik megbeszélt napokon bújtak össze, csaknem 98 százalékban elégedettnek vallották szexuális életüket. Lehet, hogy nem romantikus ez a módszer, de bizonyítottan működik.

3. Ignorált egészségügyi okok

A szexuális diszfunkciónak rengeteg oka lehet, de ha fennáll a helyzet, mindenképpen orvosolni kell. Van, hogy valaki azért nem kívánja a szexet, mert egészségügyi oka van, ami legtöbbször valami más betegség vagy gyógyszer mellékhatása. Például lehet, hogy a fogamzásgátlód miatt nincs szexuális étvágyad, ilyenkor ki kell próbálni egy másikat. Bizonyos antidepresszánsok szintén nem tesznek jót a libidónak.

A cukorbetegeknél szintén gyakori, hogy nem kívánják a szexet, ahogy azok sem, akik depresszióban szenvednek.

Ha a libidód huzamosabb ideig van a béka feneke alatt, érdemes megkeresni az okát. 

4. Fájdalmas aktus elfogadása

Egy felmérés szerint a nők csaknem 80 százaléka tapasztalt fájdalmas szexet élete során és valószínű, hogy erről nem mindannyian tájékoztatták partnerüket. Pedig a szex nem szabad, hogy fájjon, hacsak nem gerjed valaki a BDSM-re, de azt természetesen teljesen más kategória. A szex közbeni fájdalom is utalhat  betegségre, mint például endometriózis, hüvelygörcs, hüvelygyulladás, fertőzés vagy hüvelyszárazság.

Akár a partner, akár szexuális segédeszköz okozza a fájdalmat, amennyiben kellemetlen, mindenképpen foglalkozni kell a problémával és amennyiben indokolt, orvoshoz fordulni, hiszen lehet, hogy egy egyszerű kezeléssel meggyógyítható az állapot. 

5. Hallgatás

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, tartja a mondás és ez szex területén különösen igaz. Ha nem jelzed partnerednek, te mire vágysz, neked mi a jó, akkor nem várhatod el, hogy kiolvassa a gondolataidból. A férfiak vágynak arra, hogy a nő megmondja nekik, hogyan szerezhetnek neki örömet, de sokan szégyenlősködnek. Hidd el, a párod örömmel fogja teljesíteni a kívánságaidat, ha pedig nem, akkor gyorsan keresni kell egy olyan partnert, aki méltó hozzád és az igényeidhez. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást