Életmód / Ezotéria

5 dolog, amivel jobbra fordul az életed, ha hálás vagy azért, amid van

5 dolog, amivel jobbra fordul az életed, ha hálás vagy azért, amid van

A hála „gyakorlása” megváltoztatja az életed, mert új perspektívából látod magad, motivációt ad és javít mindennapi hangulatodon. Hálásnak lenni annyit jelent, hogy megbecsüljük azt, amink van, értékeljük az apró, egyszerű dolgokat is minden nap észben tartjuk, milyen szerencsések vagyunk. Ez a gyakorlat segít elmozdítani negatív beállítottságunkat és abban is, hogy jelen legyünk saját életünkben, ne csak sodródjunk. Pszichológiai tanulmányok bizonyítják, hogyha hálát gyakorolsz vagy vezetsz egy hála-naplót, akkor mentálisan erősebb, nyugodtabb és boldogabb leszel.

A digitális korban nagyon könnyű hálátlannak lenni. Pörgetjük Instagramon a tökéletes testű influenszer-modelleket, amint a tengerparton pózolnak és őket látva semminek érezzük magunkat. Úgy tűnik számunkra, hogy hozzájuk képest semmink nincs, ezért mindig többet akarunk. Jobban akarunk kinézni, tengerparton akarjuk tölteni a mindennapjainkat és mi is olyan hotelszobában szeretnénk bőséges reggelit fogyasztani, aminek az ablakából látszik az Eiffel torony. Drága, márkás ruhák és cipők, egzotikus utazások, mindenre vágyunk, ami – látszólag – nekik megvan, nekünk pedig esélyünk sincs rá. 

Azzal nincs gond, hogy többet szeretnénk elérni, hisz ez tart minket lendületben, de a mai társadalom arra programoz minket, hogy azt gondoljuk, sosem elég, ahova eljutottunk.

Íme öt dolog, amivel jobbra fordul az életed, ha hálás vagy azért, amid van.

Egészségesebb leszel

A hála egy mentális gyakorlat. Minden nap, héten vagy hónapban felidézzük az elmúlt időszak kellemes élményeit, illetve emlékeztetjük magunkat minden jóra, amink van, például a családunk, a barátaink, hogy egészségesek vagyunk. Ha dobott a pasid vagy kirúgtak a munkahelyedről, jusson eszedbe az, hogyha este van hol lehajtanod a fejed, van ruhád, nem fázol és nem éhezel, jobb dolgod van, mint a világ 70 százalékának. A hála csökkenti a depresszió tüneteit, a szorongást és a stresszt, ezért nemcsak mentálisan, de fizikailag is egészségesebbé tesz.

fizkes/depositphotos.com

Megtanulod szeretni az életed

A hála jó mentális egészséget, érzelmi erőt és spirituális jólétet ad. Aki hálás, az elégedettebb lesz az életével. A Columbia egyetemen végzett kutatás szerint azoknak a tanulóknak, akik hat hónapon keresztül minden héten hála-naplót vezettek – amiben leírták a jó dolgokat, ami az elmúlt hét napban történt velük – a boldogság-érzete 25 százalékkal javult. Csak egy életünk van, meg kell tanulnunk élvezni és szeretni, a nehézségek ellenére. 

Elsajátítod a pozitív gondolkodásmódot

Hajlamosak vagyunk a rossz dolgokra koncentrálni, ilyen az emberi természet. Ha valami negatív élmény ér minket, öt jó dolognak kell történnie ahhoz, hogy újra jókedvűek legyünk. Azonban az életben azt kapjuk, amire koncentrálunk, ezért fontos, hogy optimisták legyünk és akkor is hálát adjunk azért, amink van, mikor nehezebb időszakon megyünk keresztül. 

Erősíti a hited

Függetlenül attól, milyen vallású vagy, a hála megszilárdítja a hitet. Ha sorra veszed az áldásokat, amikben részed van, közelebb kerülsz az istenedhez, vagy ahhoz a spirituális megnyugváshoz, amiben hiszel. Ez a belső erő segít felülkerekedni a nehézségeken és együttérzőbb, jobb emberré válni. És tulajdonképpen ez pontosan az, amire minden vallás bátorítja a híveit. 

Cody Black/unsplash.com

Közelebb kerülsz a lelki békéhez

Ha már nem hiszed azt, hogy ahhoz, hogy boldog legyél, mindenféle materiális és indokolatlan célt el kell érned és hálát adsz azért, amid most van, harmóniába kerülsz önmagaddal. Az elérhetetlen álmok üldözése olyan teher, amit letéve megszáll a nyugalom, a szerénységgel pedig közelebb kerülsz a belső béke megtalálásához. 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást