Egészség / Életmód / Lélek

5 dolog, amit meg kell csinálnod januárban

5 dolog, amit meg kell csinálnod januárban

Lehet, hogy az újévi fogadalmak elcsépeltek, de abban biztosak vagyunk, hogy a január elseje az a nap, amikor kicsit átgondolod az elmúlt éved és elkezded tervezgetni a következőt – hogy tudnád jobban csinálni, mit kellene elérned és legfőképpen hogyan. Ezzel a kis listával szeretnénk egy kicsit inspirálni, hogy milyen kihívásokat tűzz ki magad elé az év első hónapjában, amit aztán egész 2016-ban folytathatsz!

Emlékbefőtt

Jó érzés, amikor év végén nem csak fejben tudod összegyűjteni azt a sok jó dolgot, ami történt veled, hanem erre valami emlékeztet is. Fogadd meg, hogy ebben az évben készítesz egy személyes gyűjtőhelyet azoknak a pillanatoknak, amik igazán emlékezetesek voltak.

Tehát, ha szuper napod volt, összefutottál egy régi ismerőssel, elkapott valami nagyon jó érzés, buliztatok egy nagyot vagy elértél valamit, amire már régóta vágysz, írd le egy cetlire és dobd be egy kis üvegbe, amit tetszés szerint dekorálhatsz is. 

Tipp: Tedd ki a lakás egy olyan pontjára, ahol sokszor látod, mert egyrészt így biztosan nem felejted el, hogy mindig újabb és újabb emlékekkel töltsd fel, másrészt pedig minden alkalommal, amikor meglátod, jó érzés fog majd eltölteni!

Nyerj időt!

Amivel a legjobban kell gazdálkodnod a 2016-os évben (is), az valószínűleg az időd lesz, ezért fogadd meg, hogy néhány új rutin bevezetésével az újévben spórolsz magadnak belőle egy kicsit. Kezdetnek tölts minden nap néhány perccel kevesebb időt a közösségi oldalakon – elég, ha csak naponta egyszer-kétszer csekkolod őket, főleg a holtidőkben, amikor mással amúgy sem tudnál foglalkozni (pl. a villamosra várva vagy egy hosszabb út során).

Egy másik jó trükk, hogy időt nyerj, ha elkezdesz néhány dologra nemet mondani. Készíts listát a feladataidról, priorizálj, és ennek megfelelően ne vállalj be mindent, ami szembe jön veled az utcán. Ha egy kicsit jobban kontrollálod a dolgokat, és azzal foglalkozol, amivel érdemes, akkor te is jobban fogod magad érezni!

Minden héten valami új

Én ebben az évben kipróbáltam ezt a szuper módszert, bár valószínűleg nem mindig volt tudatos. Ez egy pofonegyszerű fogadalom: arra kell figyelned, hogy minden héten legyen valami, amit először csinálsz. Ez most elsőre lehet, hogy ijesztően hangzik, de ezek lehetnek nagyon apró dolgok is.

Tipp: Próbálj ki egy új éttermet, vegyél egy új ruhát, menj új útvonalon a munkahelyedre, próbálj ki egy új edzéstípust, válassz egy új színt a körömlakkjaid közül, olvass el egy új könyvet, nézz meg egy új filmet vagy próbálj ki egy új desszertet! Ezer dolog lehet az, amit éppen először csinálsz a héten vagy abban a hónapban, de mindenképp újként fog érni. Így el tudod kerülni, hogy a megszokott dolgokat rutinból csináld, és kicsit kinyílik majd a világ.

Láss világot!

Utazni mindenki szeret, de van, hogy nincs elég pénzed vagy időd, hogy annyi helyre elmenj, ahová csak szeretnél. Fogadd meg, hogy ebben az évben legalább minden évszakban egyszer elutazol valahova! Persze nem feltétlenül kell, hogy mindig külföldre menj, az is szuper, ha egy balatoni hétvégét tervezel, vagy egy buszos kirándulásra csapsz le egy közeli kirándulóhelyre.

Tipp: Készíts egy listát azokról a helyekről, ahova szívesen eljutnál, és kezdd el kipipálgatni a legjobb desztinációkat. Ha kinevezel egy utazás kasszát, és minden hónapban beledobsz egy kisebb összeget, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy kis kiruccanásra mindig lesz fedezet!

Keresd a boldogságot

Klisének tűnik, de egyre inkább úgy érzem, hogy a mindennapokban ezt az egyszerű dolgot sokszor elfelejtjük. Próbáld ki, hogy az újévben nyitott szemmel jársz, és keresed a pozitív dolgokat az életben. Vedd magad körül pozitív emberekkel, legyél sokat a családoddal, barátokkal. 

Beszélgessetek sokat és legfőképp meséltesd sokat szüleidet vagy nagyszüleidet, hiszen biztos sok olyan sztorijuk van, amiből te is tanulhatsz. Gondolkodj pozitívan és keresd az új kihívásokat és ne felejtsd el, hogy az életben olyan embereket vonzzunk be, amilyenek mi is vagyunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást