5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán

5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán

Függeni semmitől sem egészséges dolog, de míg néhány szenvedélyt a törvény is tilt, másokat pedig a társadalom néz rossz szemmel, vannak teljesen elfogadott bűnös viszonyok – ilyen az is, amit sokan a kávéval kötnek. De amilyen édes nektár vagy bizsergető lávafolyam lehet a nyelveden az imádott fekete, éppolyan kínokat is okozhat ez a lelketlen szerető. Íme néhány kín, ami ismerős lesz, ha te sem tudod elképzelni az életedet kávé nélkül.

Ami a kávé előtt történik, az meg sem történik

Az alapozódból nyomsz a fogkefédre? Kifordítva húzod fel a zoknit? A párodat simogatod meg, és a macska pofijára lehelsz csókot ébredéskor?

Az első kávé előtt úgy érezheted, nem vagy ura a saját cselekedeteidnek, csak hagyod, hogy a dolgok megtörténjenek veled, önkéntelenül sodródsz a konyhába a kávéfőző felé, és ha a küszöbön egy másik dimenzióból idekerült földönkívüli aludna, azt is csak átlépnéd – ha különösen jól nevelt vagy, esetleg megkérdeznéd, kér-e kávét.

Mindezek mellett legalább egyszer megígértél már valakinek valami olyat, amit megbántál, de a galád az első kávéd előtt kérdezett, és neked fogalmad sem volt róla, miről beszél, csak bambán mosolyogtál és bólogattál, megígérve bármit, csak hagyjon már a kávédhoz haladni.

A hiány fájdalma

Hatalmas felelőtlenségre vall, de hát van, aki a fejét is elhagyná, ha nem lenne a nyakához erősítve, így veled is megtörténhet, hogy kifogytál a kávéból, és ezzel csak reggel szembesülsz.

Ugyanilyen szívfájdalom, ha a tej/méz/fahéj/kandírozott narancshéj készleteid apadtak ki, mert bárhogy iszod is a kávédat, azt csakis és kizárólag azon a módon vagy hajlandó meginni, anélkül az egész egyszerűen nem működik.

Innentől kezdve pedig az angyalok kórusa is kísérhet munkába menet, ez a nap már el van rontva.

Kivéve, ha esetleg útközben megállsz az igényeidet kielégítő kávét venni.

Az automaták réme

Megnyugvással tölt el, hogy arra a barbárságra senki nem képes, hogy egy hosszabb meetinget, vagy akár egy huzamosabb tartózkodásra berendezett munkahelyet kávéforrás nélkül hagyjon, de üveges tekintettel és teljes értetlenséggel bámulsz a kávé utomatákra, és nem érted, hogyan követhet el valaki ilyen gyalázatot a szent italon.

Persze, csak néhány óra kell, hogy a sírást visszafojtva kutass apró után a táskád belső zsebében, mert a porkávé is jobb, mint a semmilyen kávé, és mert a szükség törvényt bont.

Azért a lelked csak akkor fog igazán megnyugodni, amikor végre valódi kávéhoz jutsz.

Édes megkönnyebbülés

Amikor végre a jól megérdemelt adagodhoz jutsz, és a nyelved az édes tejhabba, vagy a karakteres feketébe ér, minden kis ízlelő sejted a Walking on Sunshine dallamaira kezd táncolni, és hirtelen egészen biztos vagy benne, hogy a legutálatosabb gimis osztálytársaddal is képes lennél megosztani a sátradat egy mezítlábas hippi közösségben, mindaddig, amíg van kávéfőző.

A boldogság azonban, amilyen édes, olyan tünékeny, és te hamarosan újra a két kávé közti kies síkság reménytelen területén találhatod magadat, ahol még termosz sincs nálad.

Esti megvonás

Mert tudod, hogy 4 után már nem jó ötlet, mégis szinte az orrodban érzed az illatát,a füledben hallod az édes kotyogást, és másra sem tudsz gondolni, mint hogy milyen jól is esne még egy csészével…

Tényleg, hogy lehet munka után rendesen lazítani, ha nincs az ember kezében egy csésze friss kávé?!

Ha elcsábulsz, akkor persze este álmatlanul fogsz heverni az ágyadban, és miközben bárányokat számolsz, megfogadod, hogy soha többet, és hogy ez volt az utolsó alkalom… Ha nem engedsz a kísértésnek?

Akkor elalvás előtt perceket töltesz azzal, hogy a reggeli első kávéra gondolsz, és már szinte az orrodban érzed az illatát, és a füledben hallod, hogy kotyog…

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!