4 dolog, amit szüleid soha nem fognak megérteni veled kapcsolatban

4 dolog, amit szüleid soha nem fognak megérteni veled kapcsolatban

Címlap / Életmód / Család / 4 dolog, amit szüleid soha nem fognak megérteni veled kapcsolatban

„Mi az, hogy nem fontos a diploma?”

Soha nem felejtem el a szüleim arcát, mikor először szembesítettem őket azzal, hogy nem feltétlen fontos számomra a diploma megszerzése. Aztán lediplomáztam és végül közgazdász lettem és megszámolni sem tudom hány sorstárssal találkoztam az egyetemen. Sokszor tartottam egész estés kiselőadást arról, hogy szerintem miért elhanyagolható dolog az egyetem, de végül, mint kiderült, tényleg életem legnagyobb bulija volt.

Azt nem mondom, hogy felkészített az életre, de nem bántam meg, hogy végül így alakult. A mai napig, ha szóba kerül köztünk a diploma téma, értetlenkedve néznek rám, hogy én ezt még felnőtt fejjel is így gondolom. Miközben számtalan sikersztorit hallhatunk olyan emberekről, akik maximum egy érettségivel rendelkeznek.

Diploma fontossága
AndrewLozovyi/depositphotos.com

„Miért nem hallgatsz a tapasztaltabbakra?”

„Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján”-tartja a mondás, de szerintem ez egy nagyon elavult nézőpont és talán soha nem volt igaz. Miért lenne baj, ha tapasztalunk, csalódunk, elesünk, felállunk, vagyis igazán megéljük az életünket? Sok szülő másképp látja és talán a túlzott óvás miatt, ezzel a mondással riogatja gyerekeit.

Pedig a tanulópénz senkitől nem vehető el és sokkal rosszabb, ha felnőttként kell szembesülnie valakinek olyan dolgokkal, melyeket már korábban meg kellett volna tapasztalnia. Talán a te szüleid is értetlenkedve állnak néhány döntésed előtt és sokszor ez téged is elbizonytalaníthat, de bízz magadban! Még, ha rossz döntést is hozol, azzal is csak tapasztalsz és végül jó irányba fog sodorni.

„Miért pont Ő?”

Valljuk be, minden szülő elképzeli, hogy ki lenne a tökéletes társ gyermeke számára. Majd ledöbbenve szembesülnek azzal, hogy végül ki lesz a befutó. Egyesek szerint pont olyan párt választunk magunknak, mint az ellenkező nemű szülőnk, mivel keressük a másikban az ismerős, biztonságos érzést.

Persze vannak esetek, mikor ez az elmélet teljesen megbukik és a rocksztár külsejű lovagoddal állítasz haza. Aztán anyukád felteszi magának a kérdést: „Hol rontottuk el?” Sehol! Egyszerűen el kell fogadniuk, hogy neked nem feltétlen arra van szükséged, akit ők megálmodtak melléd. Valahol minden gyerek próbál megfelelni a szüleinek, de csak addig a pontig, amíg rájön, hogy csakis önmagának kell megfelelnie.

Elégedetlen szülő
yacobchuk1/depositphotos.com

„Még mindig nem akarsz férjet és gyerekeket??”

Rengeteg fiatal harmincas küzd a párkereséssel. Vannak, akik már egész fiatalon beteljesítik a szülők vágyálmát, megajándékozzák őket unokákkal, de vannak, akik más utat választanak maguknak. Ez nem azt jelenti, hogy elzárkóznának a családalapítás gondolatától, csupán még nem jött el az ideje, vagy nem találnak olyan társat, akivel elképzelnék az életüket. Egyik sem jobb, vagy rosszabb, hiszen nem kell ugyanolyan életet élnünk és ezt bizony a szülőknek is meg kell érteniük.

Például vegyük azokat a nőket, akik karriert építenének, vagy egyszerűen csak nem érzik érzelmileg is elég érettnek magukat ahhoz, hogy gyereket vállaljanak. Szerintem ez inkább mondható felelősségteljes döntésnek. Az pedig a legtöbb családban elképzelhetetlen, hogy valaki úgy döntsön, hogy férj és gyerek nélkül élje le az életét. Azt gondolom, bárhogy is dönts, az legyen a te döntésed, mert egy életed van és ne pazarold arra, hogy másoknak felelj meg magad helyett.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást