Hobbi / Otthon

10 pofonegyszerű DIY projekt, amit agyagból elkészíthetsz

10 pofonegyszerű DIY projekt, amit agyagból elkészíthetsz

Milyen agyagot válassz?

Az agyagot hagyományosan ki szokták égetni, de hacsak nincs otthon egy ehhez megfelelő kemencéd, válassz inkább hobbiboltokban kapható, levegőn száradó agyagot. Ez az elkészített termék vastagságától függően 2-5 napig szárad a levegőn, mielőtt teljesen megkeményedik. Ez után pedig már nyugodtan használhatod is.

Választáskor érdemes odafigyelni a színre. Ha természetes hatást szeretnél elérni, válaszd a terrakottát, ha színeznéd is az agyagot, jobb lehet a fehér vagy a fekete. Valamint arra is ügyelj, hogy a megszáradt agyag vízhatlan lesz-e vagy sem.

Egyedi cserepek

Ültesd kedvenc pozsgásaidat ilyen egyedi cserepekbe! Rajzolj a cserepeknek arcot, ha pedig szeretnél, még fület, és a fülbe fülbevalót is tehetsz rájuk. Egy régi, már nem használt darab, olcsó bizsu, de akár függönykarika is megteszi – a még egyedibb hatásért.

 

Poháralátét

Érdemes az agyagra előbb rányomni a mintát – akár valódi virágokat használva, mint itt – majd egy kör formával kiszaggatni, száradás után pedig tetszés szerint színezni. Utána ilyen különleges poháralátéteket kapsz, amelyekből akár több darabos, tematikus szettek is készülhetnek.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást