Divatos fogékszerek

Divatos fogékszerek

Címlap / Stílus / Divat / Divatos fogékszerek

Jónéhány évvel ezelőtt egy fogorvosnak, mikor épp esti szórakozása felé tartott, az az ötlete támadt, hogy egy kristályt ragaszt a fogához egy hagyományos, fogászatban használt ragasztóval. Alig telt el néhány év, és divatba jöttek a fogékszerek.

Ezek általában kisebb-nagyobb kövek, kristályok, esetleg gyémántok, amelyeket a felső fogak egyikére (leggyakrabban a metsző vagy a szemfogra) helyeznek fel. Ha jól választasz, nagyon egyedi és csillogó külsőt varázsolhatsz magadnak. Lássuk, mit kell tudni a fogékszerek felhelyeztetése előtt.

Csak ápolt, rendezett, fehér fogakon mutat jól
Ha bármilyen hiba van a fogaidon, akkor jobb ha tudod, a fogékszer még jobban felhívja rá a figyelmet. Ezért semmiképpen sem ajánlott feltetetni bármilyen fogékszert, ha rendezetlen, ápolatlan, esetleg rossz fogaink vannak. Ha fogaid sárgábbak a kelleténél, akkor előbb válassz inkább egy otthon vagy fogorvosi rendelőben elvégzendő fogfehérítést, és csak utána csináltasd meg a fogékszert.
  Figyelemfelkeltő

Ha jól választasz, mosolyod kétszer olyan csillogó és vonzó lesz, mint a fogékszer előtt. Fel kell azonban arra is készülni, hogy kifejezetten sokan fogják megbámulni, és esetleg véleményt formálni róla, ami természetesen lehet pozitív és negatív is. Ha illik hozzád és jól bírod a figyelemfelkeltést, akkor nyugodtan viseld a fogékszeredet. Ha viszont visszahúzódóbb típus vagy, akit valószínűleg zavarba hoz majd, ha sokan megbámulják és esetleg túl extravagánsnak tartják a külsődet és ennek megfelelően kommunikálnak veled, akkor tán jobb átgondolni a dolgot.
  Ékszerválasztás

Érdemes alaposan átgondolni előtte, hogy milyen ékszert is szeretnénk igazán. Fontos szempont lehet, hogy általában milyen ékszereket hordunk. Ha például inkább ezüst vagy fehéraranyat hordunk, akkor nem tanácsos sárgaarany ékszert tetetni a fogunkra sem. Ha szemüvegesek vagyunk, akkor hasznos lehet annak színeivel, díszítésével összehangolni az ékszer kiválasztását. Ha szeretjük a kristályok csillogását, akkor a legjobb választás egy egyszerű, csillogó kristály felhelyeztetése, ami minden alkalomra és öltözékhez megfelel.
  Tükör

Miután felhelyezték, mindig legyen nálad tükör, amivel ellenőrizheted, hogy minden rendben van a fogaid körül. Kiábrándító, ha épp a fogékszerre ragad rá valami az elegáns vacsoránkból és mi így nevetjük végig az estét, csillogásunk teljes tudatában. 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!