Otthon / Szórakozás

December 5. – 11.: Szuper programok a Mikuláson innen és túl!

December 5. – 11.: Szuper programok a Mikuláson innen és túl!

A hét fénypontja a kicsik számára egyértelműen a Mikulás érkezése, de ezen kívül is számtalan izgalmas programot kínál december első hete: lesz káprázatos fényfestés, pezsdítő koncertek és rendhagyó filmvetítés is.

Hétfő – december 5.

Kövesd az Oroszlánt! Sétáló fényfestés

Igazi különlegességgel indul a hét: a Duna közepéről vetítik a pesti házak falára Budapest címerállatát, az oroszlánt. Az oroszlán a Szabadság híd és a Margit híd között sétál végig, miközben az alkotók bemutatják a címerállat szimbolikus fejlődését is.

A pesti és a budai rakpartokról is megfigyelheted az eseményt – a szervezők szerint Budáról messzebbre követheted az oroszlán útját, Pestről viszont testközelből látszik a közel 20 méteres állat.

Kedd – december 6.

Joulupukki, a finn Mikulás Budapesten

Joulupukki, az igazi finn Mikulás visszatérő vendég Magyarországon, így természetesen idén is találkozhatunk vele!

December 6-án délután a Vörösmarty téri adventi vásárba látogat el – a találkozás kicsiknek és nagyoknak egyformán izgalmas program lehet, de ha már ott járunk, érdemes körülnézni a vásári forgatagban is!

Szerda – december 7.

Deladap lemezbemutató koncert

Az A38 Noises from the Neighbourhood sorozatának keretében ezúttal az osztrák Deladap ad koncertet.

A lemezbemutató igazi zenés-táncos kavalkádot ígér: a Deladap zenéjében keveredik a nu jazz, az elektroszving, a manouche és a turbófolk – ha tehát a hét közepét egy ütős balkáni bulival koronáznád meg, itt a helyed!

Ráadásul a belépés ingyenes, csak regisztrálni kell a hajó honlapján.

Csütörtök – december 8.

III. Street Food Éjszakája

Messze még a nagy karácsonyi lakmározás, így ha addig is ennél egy jót, neked találták ki a Street Food Éjszakáját!

A Múzeumok és az Állatkertek Éjszakája mintájára létrejött program keretében adventi menüvel és 20-50%-os kedvezménnyel várnak az akcióban résztvevő üzletek, idén már nem csak Budapesten, de Szegeden is.

Péntek – december 9.

Esrella Morente koncertje

Estrella Morente kiskora óta a flamenco bűvöletében él, hiszen zenészcsaládból származik: a spanyol énekesnőt első magyarországi koncertjére is elkísérik a testvérei.

A flamenco a szenvedélyek műfaja, ami egyesíti az éneket, a gitárzenét és a táncot – ha tehát egy nagy adag mediterrán hangulatra vágysz a téli sötétségben és hidegben, a Müpában a helyed!

Szombat – december 10.

IntimTÉR Nyílt nap

Az IntimTÉR egész napos, ingyenes programjának célja a szexualitás tudatosítása, a tantra bemutatása, önmagunk jobb megismerése. A bemutatkozó előadás mellett lesz jóga, tantramasszázs és meditáció is – regisztrálni itt lehet.

Ragyogás filmvetítés

A Bem moziban premierfilmeket sajnos nem vetítenek, nagy klasszikusokat és kultfilmeket viszont igen! Most Stanley Kubrick horrorja, az 1980-as Ragyogás kerül sorra Jack Nicholson főszereplésével – ha valamit, ezt a filmet érdemes igazi filmszalagról, moziteremben megnézni. Kiváló alkalom egy kis borzongásra!

Vasárnap – december 11.

Növényi festés workshop

Közelednek az ünnepek, így egyre sürgetőbb az ajándékok beszerzése is – de mi lenne, ha idén egy saját készítésű, egyedi selyemkendővel lepnéd meg a szeretteid?

Ezen a workshopon megtanulhatod, hogyan működhetnek festékként az egyes növények, majd megfesthetsz egy selyemsálat is – az itt szerzett tudással pedig akár otthon is bármikor megismételheted és tökéletesítheted a folyamatot!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást