Otthon / Szórakozás

December 14-20.: Kortárs irodalom, jazz koncertek, és természetesen egy kis karácsony!

December 14-20.: Kortárs irodalom, jazz koncertek, és természetesen egy kis karácsony!

Mi sem hisszük el, de elérkeztünk a karácsony előtti héthez! A lázas készülődés közepette talán végre ezek lehetnek azok a napok, amikor egy kicsit te is kikapcsolódhatsz. Ilyenkor a munkahelyeken is alábbhagy a hajtás, és már mindenki fél lábbal a nappali tűlevelekkel borított padlószőnyegén álldogál. Nézz körül a színes programok között, és lazíts még egy kicsit az ünnepi nyüzsgés előtt!

HÉTFŐ – december 14.

Hátizsákkal Európában – ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb

Ha a terveid között szerepel az, hogy világot láss a közeljövőben, vagy csupán csak érdekel, hogyan is néz ki egy európai hátizsákos túra a való életben, akkor mindenképpen regisztrálj erre az eseményre! Itt megtudhatod, milyen is új embereket megismerni, rengeteg élményt szerezni, kevés pénzből kijönni, és félelem nélkül stoppolni!

Avant-garde jazz fesztivál – Kék Ló Fashion Pub

Ha szereted a jazzt, és nyitott vagy az újdonságokra is, akkor a több napig tartó modern, szabad zenét képviselő fesztivál garantáltan tetszeni fog! A Kazinczy utcai pörgős éjszakai életet megtestesítő Kék Ló Fashin pub a budapesti jazz élet legizgalmasabb és legsokoldalúbb zenekarait hívta meg ingyenes fesztiváljára!

KEDD – december 15.

WindSingers Karácsony – Budapest Jazz Club

Mivel is lehetne jobban hangolódni az ünnepekre, mint karácsonyi zenék hallgatásával? A Budapest Jazz Clubban megrendezett esten különleges karácsonyi dalokkal készülnek neked jazzes előadásban! Mindemellett meghallgathatod a WindSingers vokál együttes többi slágerét is, melyeket az egyedi hangzás és a humor jellemez.

GYARMATI FANNI NAPLÓJA – FILC – Fischer Iván Lakásszínháza

Radnóti Miklós özvegye 1935 és 1946 között naplót írt hétköznapjairól, gondolatairól, mely által egy teljesen magába rántó, rettentően érdekes világot ismerhetünk meg. Naplója megjelenése igazi irodalmi szenzáció volt, most pedig színdarab is készült belőle Hámori Gabriella főszereplésével, melyet ezen a napon tekinthetsz meg első alkalommal.

SZERDA – december 16.

PATRON karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás – 2015 – Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Még mindig bajban vagy az ajándékok beszerzését illetően? Ne aggódj, egyáltalán nem késő, sőt! A PATRON karácsonyi műtárgyvásárán egészen biztosan találsz valami egyedi darabot a szeretteidnek, hiszen a fiatal, pályakezdő, és befutott alkotók munkái rendkívül színes választékot ígérnek!

Artlocator Contemporary Art Guide issue no2 Party – Toldi Klub

Ezen az eseményen a magát kortárs művészeti iránytűként definiáló csapat, az Artlocator mutatja be legújabb mini kiadványát. Egy olyan kortárs művészeti “térképet” adnak majd a kezedbe, mely bemutatja a szakma legfontosabb hazai és külföldi képviselőit és galériáit. Mindezek után pedig bulizhatsz is!

CSÜTÖRTÖK – december 17.

A vége. Bartis Attila új regényének bemutatója – Nyitott Műhely

Bartis Attila A vége című új regénye hangos sikereket arat a megjelenése óta. A Szépírók Társasága által támogatott esten Rácz Péter költő, műfordító Bartis Attilával való beszélgetésének lehetsz fültanúja, mely tanulságos lehet akkor is, ha még nem olvastad az új művet!

JAZZÉKIEL /// IAMYANK (live) – Toldi Klub

Ha kispéntek, akkor Toldi Klub! Minőségi zenére és kellemes hangulatra számíthatsz ezen az estén, ahol meghallgathatod a feltörekvő underground zenekar, a Jazzékiel új EP-jét! Emellett Iamyank is fellép, aki mindig gondoskodik a megfelelő talpalávalóról! 

PÉNTEK – december 18.

NAGY KARÁCSONYI VINTAGE VÁSÁR – LoveBug Vintage

Ha még nem találtál rá a megfelelő ajándékokra a szeretteidnek, akkor megéri ellátogatni a LoveBug Vintage boltba, hiszen itt pezsgőzve-forraltborozva válogathatsz szuper téli ruhák, csizmák, antik ékszerek, farmer, bársony és bőr cuccok közül! Csapj le az egyedi csodákra!

NIGHTDRIVE XMASS w/ SOFIE /BOILER ROOM / SOS RADIO / L.A./ – Toldi Klub

Hivatalosan is már csak egy hét van karácsonyig! Az efelett érzett öröm vagy stressz levezetésére lehet alkalmas ez a jó kis péntek esti buli a Toldiban, ahol a már jól bevált dj-k fogják szolgáltatni a muzsikát egész éjjel, ráadásul most különleges vendég is érkezik. Az ünnepi nyüzsi és utazgatás előtt mi mindenképp ajánljuk, hogy bulizd ki magad alaposan!

SZOMBAT – december 19.

Karácsonyi kézműves vásár Budapesten! – FARM

Te is szereted a kézműves vásárokat? Mert mi nagyon! Az Eagle Decor és a Farm által közösen szervezett karácsonyi vásáron például tehetséges kézművesek mutatják be új, egyedi termékeiket, melyeket most akár te is megvásárolhatsz.

Karácsonyi Öko Baba-Mama Vásár – Dési Huber István Művelődési Ház

Ha öko- és bababarát termékeket ajándékoznál, a Dési Huber István Művelődési Házban megrendezésre kerülő eseményen beszerezheted őket! Biopamut ruhákat, fair trade termékeket, magyar kézműves alkotásokat, mosható pelenkákat, organikus ruhákat, öko tisztítószereket és natúrkozmetikumokat vásárolhatsz itt többek között. Kell ennél több?

VASÁRNAP – december 20.

SZÓCEÁN – Zenés felolvasóest régi és új izlandi versekre és kedvezményes skandináv könyvvásár – VALLAI KERT

A Vallai Kert nyitott kapukkal vár abban az esetben, ha a karácsony előtti őrület közepén szeretnél egy kicsit megpihenni.

A Skandináv Ház hagyományos téli rendezvényén felfegyverkezhetsz szuper skandináv könyvekkel, ugyanakkor zenés, vetítéssel egybekötött felolvasóest segíthet közelebbről megismerni a skandináv költészetet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást