Villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei csörögét. Összegyúrod, megformázod, és már sütheted is. Félóra sem telik el, és már csemegézhet is a család. Egy jó lekvár azért legyen hozzá. Úgy az igazi.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 csipet só
- 2 nagy tojás sárgája
- 1 kis doboz tejföl
- kb.2 dl tej
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor a szóráshoz
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, és a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jó kis rugalmas tésztát kapjunk. Ha a puha tészta elválik a kezünktől, tegyük lisztezett deszkára a tésztát.
A tésztát kb.3 mm vastagságúra nyújtjuk, és derelyemetszővel 8×3 cm-es téglalapokra vágjuk. A tésztadarabok közepén bemetszéseket ejtünk, amin átbújtatjuk a tészta mindkét végét.
Forró olajban a derelye mindkét oldalát megsütjük. Még melegen megszórjuk fahéjas cukorral. Lekvárral kínáljuk.