5 csodálatos erdő Magyarországon, ahol jókat kirándulhatsz

5 csodálatos erdő Magyarországon, ahol jókat kirándulhatsz

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 csodálatos erdő Magyarországon, ahol jókat kirándulhatsz

Gemenci-erdő

Magyarország leghíresebb erdeje a Gemenci-erdő, amely hosszú ideig érintetlen maradt, részben azért is, mert a Duna nagyon gyakran elönti a területet. Ez ma is így van, de most már remek túraútvonalakat építettek ki az erdőben, sőt, még egy kisvasút is jár erre, amiről megcsodálhatod a tájat és az itt élő állatokat is.

Meredek sziklák, fenyvesek és ártéri erdők is találhatóak itt, sőt, egyes területeken csak akkor lehet közlekedni, ha épp száraz idő van, így kimondottan érintetlen vidékek is rejtőznek a környéken. Különösen szép erdő ez, így ha szereted a túrákat, ezt kár lenne kihagynod a listádról!

Gemenci erdő
Gemenci erdő – istockphoto

Csanyik-völgy

Miskolc Lillafüred felé eső részén található a Csanyik-völgy, ahol már az 1300-as években is királyi vadaskert működött.

Ma nagyon népszerű kirándulóhellyé nőtte ki magát, hiszen nem csak gyönyörű tájon fekszik, de egyúttal a mai napig található rajta vadaskert.

Többféle tanösvény is található itt, így te választhatod ki, merre szeretnél elindulni, de ha belefér az idődbe, feltétlenül ejtsd útba Lillafüredet, hazánk egyik leggyönyörűbb környékét!

Írottkő Natúrpark

Hazánkban ma már több natúrpark is található, de mindközül az első az Ausztriába is átnyúló Irottkő Natúrpark volt.

Ennek különlegessége, hogy egyik része Magyarországon, másik fele pedig Ausztriában található, a táj pedig mindkét oldalon egyaránt meseszép.

A Dunántúl legmagasabb pontja is itt található, ahonnan egy kilátóról nézhetsz körbe a fákkal és dombokkal tarkított vidéken.

Nagyon sokat hozzátesz a különleges hangulathoz a Kőszegi-hegység, a környéken található gyümölcsöskertek, kápolnák és tisztavízű források, így nem véletlenül tartják hazánk egyik legszebb környékének.

Ámos-hegyi pihenőerdő

Eplény keleti oldalánál, 525 méter magasban található Ámos-hegy, valamint a hozzá tartozó pihenőerdő. Itt két egymástól független erdei körút is található: az egyik 3 és fél km hosszú, a másik kicsivel több, mint 4 km.

Érdemes ellátogatnod a kilátóhoz, ahonnan megcsodálhatod a mesés tájat, de ha eléggé nyitott vagy az aktív programokra, akár biciklire is pattanhatsz, hiszen a sétaút épp olyan jó minőségű, hogy még tekerni is lehet rajta. A Malomvölgyi víztározókat is nézd meg, ha erre jársz!

Mecseki parkerdő

Pécs közelében terül el a mecseki parkerdő, ami már csak azért is szuper választás egy kirándulós délutánhoz, mert nem lesz szükséged speciális túrafelszereléshez. Akár a kedvenc edzőcipődben, városi ruhában is nekivághatsz, hiszen nem igényel fizikai megerőltetést egy séta a környéken.

Az Éger-völgyben egy gyönyörű kispatak szalad végig, ráadásul egy mesterségesen kialakított tó is található itt, így ezt kár lenne kihagyni, ha erre jársz. Ráadásul található az erdőben egy kilátó is, ahonnan szuper látvány tárul eléd, hiszen a várost és annak környékét is megcsodálhatod.

Mecseki parkerdő
Mecseki parkerdő – szallas.hu

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!