Te is szereted a gyros-t? Otthon is elkészítheted, kalóriaszegényebb és a család szája íze szerint sütött finomság lesz a fáradozásod jutalma. Nem utolsósorban jóval kevesebb pénzből kihozhatod a család kedvencét.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- rozmaring
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 3/4 kígyó uborka
- 2 közepes lilahagyma
- 3 nagy paradicsom
Az öntethez:
- 1 kis pohár sovány tejföl
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- ¼ kígyó uborka
+
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemell filét vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. Hozzákeverjük a mustárt és az olívaolajat.
A csirkehúst serpenyőben megsütjük.
A hús nagyon hamar megsül, oldalanként 2-2 perc, és már kész is van. Ne süssük tovább, mert könnyen kiszárad!
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. Ha van olaj nélkül sütő készülékünk, abban süssük meg. Ennek hiányában sütőpapírozott tepsiben készítsük el a sült burgonyát.
A megmosott és megtisztított zöldségeket karikázzuk fel.
A csirkehúsos gyrost frissen sült burgonyával és sok zöldséggel tálaljuk.
Adhatunk hozzá egy jó kis tzatziki salátát is. A kígyóuborkát lereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzákeverjük a sovány tejfölt. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy kis reszelt sajt a tetejére és már tálalhatunk is.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!