A hideg hónapokban jelentős probléma, hogy jóval kisebb a választék a friss gyümölcsöket és zöldségeket illetően, emiatt idővel unalmassá és egyhangúvá válik a kínálat. Igaz, hogy ilyenkor a mélyhűtőkben is ajánlatos kutakodni, de szerencsére van még egy megoldás: csíráztass otthon az egészségedért!
3/4 Milyen csírát válassz?
Minden csírának más íze van, elképzelhető, hogy nem mindegyik fog ízleni neked, ezért érdemes velük kísérletezgetned. Gyakorlatilag bármit csíráztathatsz, de fontos, hogy csak olyan magokat vásárolj, amik direkt erre a célra készültek!
A gyógynövényboltokban bőséggel válogathatsz, kezdve a brokkolitól, a vöröskáposztán át, akár amarántot, hajdinát, vagy görögszénát is tesztelhetsz.
Az őszi, téli szezonban érdemes próbát tenni a fokhagymacsírával (nem a hagymából kihajtó csírával!), ami gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású és az immunrendszer működését is segíti.
Nőknek különösen javasolt az adzuki bab csíráztatása, ami magas vastartalma mellett a koleszterinre és a vérnyomásra is pozitív hatást gyakorol.
Emellett pikáns íze van, így önmagában is ízletes lehet a fogyasztása.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!