A csipke javítja a mentális egészséget? A szép alsónemű csodákat művel

A csipke javítja a mentális egészséget? A szép alsónemű csodákat művel

Címlap / Életmód / Lélek / A csipke javítja a mentális egészséget? A szép alsónemű csodákat művel

A kutatások szerint a szexi fehérnemű nem csak a férfiak életét édesíti, hanem a női öntudatnak is jót tesz. Nézzük, hogy a tudomány szerint miért érdemes a hétköznapokban is kívánatos bugyit és melltartót hordani.

Növeli az önbizalmat

Bizony, még akkor is, ha a ruha alatt nem látja senki. Ha reggel a kopott melltartó és kinyúlt pamutbugyi kombináció helyett egy vadító alsónemű-szettet húzol az öltözéked alá, automatikusan jobban fogod érezni magad egész nap és ezt mások is észreveszik majd rajtad.

A szexi alsónemű erősíti a nőiesség, kívánatosság és erő érzését, ez pedig szembetűnő önbizalom-növekedéssel párosul, mert lerí rólunk, ha vonzónak találjuk magunkat.

Az önkifejezés szabadsága

Öltözékünk a második bőrünk, ami bizonyos keretek köré van szorítva, ugyanis több dolognak kell megfelelnie. Illeszkednie kell a kulturális és társadalmi normákhoz, esetleg a munkahelyi előírásokhoz és minden egyéb dress code-hoz.

Természetesen az az elemektől is a ruha véd meg minket, ezért az adott évszaknak megfelelően öltözünk fel, de hogy mit hordunk alatta, az a mi döntésünk. A külső réteg tehát a külvilágnak, másoknak szól, amit viszont közvetlenül a testünkön viselünk, az csak nekünk. Egy 2006-os tanulmány szerint a nők a szexi alsóneműt „erőteljes eszköznek tartják, amivel – többek között – identitásukat fejezik ki”.

Öngondoskodás

Valljuk be, egy jó minőségű alsónemű szett nem olcsó mulatság. Ezért nem meglepő, ha sokan úgy érzik, ha beruháznak egy ilyenre, azzal magukat kényeztetik. Ha valaki tudatos lépést tesz annak érdekében, hogy jobban nézzen ki – akár sminkkel, akár öltözékkel – az az öngondoskodás egy formája.

Főleg most – hogy szinte egy egész évet töltöttünk otthon, tréningnadrágban – különösen jóleső érzés az, ha szépen felöltözhetünk. Emlékszünk a mókás képekre, amiken az ausztrál háziasszonyok nagyestélyiben vitték ki a szemetest? Ez is mutatja, hogy öltözékünk befolyásolja kedélyünket. Ha a csipke javítja hangulatunkat, akkor a mentális egészségünkre is kifejezetten jó hatással van. 

A csipke fehérnemű jó hatással van az önbizalomra
AllaSerebrina/depositphotos.com

A kontroll érzése

A jó minőségű, elegáns ruha viselése a hatalom és kontroll érzését kölcsönzi viselőjének, mert jó érzés begyűjteni a „De szép ez a cipő!” vagy „Nagyon jól nézel ki!” bókokat. Annak ellenére, hogy a csipke-melltartónkat senki nem látja, bennünk van az érzés, hogy bármi történhet, mi csinosak vagyunk.

Ki tudja, lehet, hogy összefutunk egy titokzatos idegennel? Az érzés, hogy mindenre fel vagyunk készülve – ebben az esetben akár egy váratlan szexuális élményre – egyfajta „belső megerősítés” azt illetően, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet.

Inspirál, hogy többi öltözetünk is csinos legyen

Mikor egy kívánatos csipke- vagy átlátszó alsónemű szettet húzunk, akkor nagyobb eséllyel fordítunk nagyobb gondot megjelenésünk többi részére is. Egy sima hétköznapi bugyihoz vagy sport-melltartóhoz nem fogunk elegáns inget húzni, viszont egy szexi összeállításhoz kisebb eséllyel veszünk fel egy szakadt farmert és kinyúlt pólót.

A kutatások szerint ilyenkor a nők a sminkünkkel és frizurájukkal is többet foglalkoznak, mint mikor sima hétköznapi bugyit vesznek.

Ez a szexi fehérnemű által keltett Pillangó-hatás jobb megjelenést eredményez, ami nagyobb önbizalmat kölcsönöz és – ahogy az első pontban is kifejtettük – ezt mások is észreveszik rajtunk. Ha szépen öltözünk fel, jobb lesz a hangulatunk, elégedettebbek leszünk magunkkal és ebben a csipkebugyi – a tudomány szerint is – nagy motiváció.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!