Életmód / Ezotéria

Mi a te csillagjegyed szimbóluma? Ez a jelentése és így hat rád

Mi a te csillagjegyed szimbóluma? Ez a jelentése és így hat rád

Kos

A Kosok jelképéről egyértelműen eszünkbe jut a névadó állat szarva, de ennél jóval szimbolikusabb jelentést is felfedezhetünk a háttérben. A Kosok uralkodó hava a március, ami a tavasz kezdete: így a V-betűre emlékeztető szimbólum egyúttal a sarjadó növényekre enged következtetni. A találó jelkép egyúttal utal a Kosok erőteljes fejlődni akarására, törtető, buzgó és ambiciózus magatartására.

Bika

Akárcsak a Kosok, úgy a Bikák esetében is azonnal a zodiákus nevét adó állatra asszociálunk, pedig ennek a szimbólumnak is van másik jelentése. A stilizált bikafej két részből áll: egy körből és egy ívelt félkörből.

Ez arra enged következtetni, hogy a Bikák életének egyik legfontosabb feladata az evilági élet élvezete, az anyagi, lelki stabilitás megalapozása. A szimbolikában a kör a teljességet, míg a félkör a lelket jelképezi – eszerint a bikák életében a szellemet uralja a lélek.

Ikrek

Az Ikrek jelképe remekül lefedi az elnevezést: a két párhuzamost alul és felül is összeköti egy-egy vonal, ha pedig a jelet középen elválasztjuk, akkor tükörképet kapunk. Mindez az Ikrek személyiségének kettőségére is remekül rávilágít: a jegy szülöttei folyton vívódnak a végletek között. Egyszerre akarnak megszabadulni bizonyos tulajdonságoktól, élethelyzetektől, amik legalább olyan erővel vonzzák is őket – így lesz a jelképből is két tűnődő fél, mégis egy egység.

Rák

A Rákok jelképe is utal a rákollókra, azonban ennél jóval összetettebb ez a szimbólum. Nem kisebb dolgokat hívatott megszemélyesíteni, mint az élet körforgását, a termékenységet, a nőiséget.

Az egymásba fonódó ívek az anyaméhet, a női melleket szimbolizálják, az összeolvadó görbületek pedig az édesanyák védő ölelésére, karjaira engednek következtetni. A Rákok életében az anyaság, a család köztudottan alapvető, ezért is olyan sokatmondó az ő jelképük.

Oroszlán

Míg a Rákok egyértelműen a nőiséget személyesítik meg a zodiákusuk jelképe alapján, addig az Oroszlánok esetében már sokkal inkább a férfiasságot vélhetjük felfedezni. Nem is csoda, hogy az Oroszlánok bolygója a Nap, amit a mitológiában a férfiakkal azonosítanak – a kör formához csatlakozó vonal sokakat emlékeztet – okkal – egy stilizált spermiumra. Így ez a jelkép az új élet sarjadására, az erőre és a bátorságra enged következtetni.

Szűz

A Szűz csillagkép nagyon hasonlít a Skorpióhoz, mégis egészen más vonásokat tulajdonítanak neki. Ez részben abból is adódik, hogy a Szűz csillagképhez egy nagyon különlegesen ragyogó csillag is tartozik az égbolton.

Az M-betűnek ebben az esetben vallási vonatkozása van: Mária Magdolnához kötik, akiről úgy tartják, hogy valójában Jézus felesége volt. Erre utal a szimbólum jobb sarkában levő, J-betűre emlékeztető vonalvezetés is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást