Nincs nyár friss kukorica nélkül, és hogy ízletessé és változatossá tegyük ezt a rendkívül egyszerű ételt, hoztunk néhány receptet, amit érdemes kipróbálni. Az olvasztott vaj jól illik a friss kukoricához, de az alábbi feltétekkel még változatosabbá teheted ezt az egyszerű ételt.
Ha szereted a friss kukoricát grillezve, próbáld ki a legfinomabb ízesítőket hozzá! Ezek a receptek szolgálhatnak mind csupán ízelítőül abból a kínálatból, ami a kukoricára kerülhet, és akár tovább is gondolhatod őket.
Az viszont biztos, hogy nem hagyható ki a vaj, vagy a majonéz, vagy valami krémesen kenhető szósz, ami segít eloszlatni és megtapadni az ízeket a kukoricán. Lehet ez akár tahini is, amire rákerül a citrom és a füstölt pirospaprika (fűszer). De íme néhány ellenállhatatlan recept.
1/5 Kukorica lime-mal, halszósszal és mogyoróval
A lime leve halszósszal és cukorral egy ütős kombináció, amit érdemes megjegyezni (1 lime levéhez 6 evőkanál majonézt és 2 teáskanál halszószt keverünk, majd egy fél teáskanál cukrot).
Ez jelenti az alapját számos thai vagy vietnámi konyhában használt szósznak is.
Ugyanakkor tökéletes, könnyen elkészíthető öntet szinte mindenféle gyorsan összeüthető ételhez: főtt rizshez, zöldségekhez és sült húsokhoz is.
Elsőre így is kipróbálhatod: keverd egy kis majonézbe, kend meg vele a grillezett kukoricát, szórj rá pörköltmogyorót.
Ínyenceknek aprított friss koriander is kerülhet a tetejére.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Fűszeres kukorica vajas miso szósszal és metélőhagymával
A vajas miso már önmagában is meglehetősen speciális kence-fice, de a fűszerkedvelők számára a Japán shichimi togarashi fűszerkeverék teszi különlegessé az öntetet.
Hét ízű chilei paprikának is nevezik, noha nem mind a hét származik Chiléből.
Lehet még szórni rá kandírozott narancshéjat, szezámmagot, gyömbért vagy a bátrabbak akár hínárt is tehetnek rá.