Cross motorozni vagány! De mi a helyzet, ha a gyerek szeretné mindezt?

Cross motorozni vagány! De mi a helyzet, ha a gyerek szeretné mindezt?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Cross motorozni vagány! De mi a helyzet, ha a gyerek szeretné mindezt?

A cross motorozásról alighanem mindenkinek vagány huszon- és harmincéves fiatalok ugranak be, akik szélsebesen versengenek egymással, ugratnak és teljes adrenalinlöket az életük. Aki próbálta már, valószínűleg maga is szerelembe esett, de minimum megértette, miért is szeretik annyira ezt a hobbit, tevékenységet az emberek. A saját gyerekével kapcsolatban azonban mindig más az ember, hiszen olykor még a széltől is óvná őt. Márpedig a cross motorozás szenvedélye őt is megilleti – igen, akár már gyerekkortól kezdve! (x)

A Szigetmotor webáruház széles kínálatában gyerek motor és akár quad is elérhető, benzines vagy elektromos kivitelben egyaránt. A biztonság és a minőség garantált, amire a legjobb bizonyíték, hogy a legnagyobb német és a japán gyártók által piacra dobott járművek gurulnak ki a garázsból – de nem lenne teljes a kép természetesen az olaszok stílusa és szenvedélye nélkül sem!

Cross motort a gyereknek – nem is olyan ördögtől való gondolat!

Szülőként alighanem az első gondolat nem az, hogy a cross motor milyen biztonságos tevékenység. Főként az anyukáknak, de a szívük mélyén az apukák is nagyon aggódnak. Pedig annyira nem is kellene, mint elsőre tűnik laikusként. 

A 21. században élünk, a cross motorok pedig már akár a gyerekeknek is elérhetőek, természetesen biztonságos körülmények között. Ha pedig belegondolunk, hogy olykor megszöknek, fára másznak, azt sem tudjuk merre csavarognak, ez a hobbi vagy tevékenység talán még jobb is. 

Ráadásul felelősséget tanulnak már egészen korán, ami a későbbiekben is igen fontos lesz – ha például a közutakon kell majd közlekedni, a szabályokra és másokra odafigyelve.

Biztonság, minőség – jó ár-érték arányban!

Amennyiben mindenki úgy döntött – szülő és gyerek egyaránt –, hogy megéri belevágni, jöhet az ideális cross motor megtalálása. Ne legyenek illúzióink, ez nem egy olcsó sportág, de egy ilyen jármű 2-3 évre jó szolgálatot tesz. A mai darabok pedig minden szempontból minőségiek, megadják azt a biztonságot, amit lehet, és jó ár-érték arányban elérhetőek.

Persze számolni kell az esetleges felújításokkal és egyebekkel – de aki cross motort vesz a gyereknek, alighanem maga is birtokolt már autót vagy akár motort, pontosan tudja, mivel jár ez.

A megfelelő biztonsághoz természetesen az is fontos, hogy meg kell tanítani a gyerkőcöt az alapokra, és a tudtára adni, hogy ez nemcsak egy játék, hanem egyben komoly felelősség is. Ne sajnáljuk az időt és energiát. Autót vezetni sem tudna valaki, ha nem mondanák meg neki, hogyan kell használni a kuplungot és így tovább – egy cross motornál is hasonló a helyzet.

Mi alapján válasszunk cross motort a gyereknek?

Ha biztonság, minőség és precizitás, akkor az ember általában először a németeknél vagy a japánoknál kutakodik. Ha stílus és szenvedély, akkor az olaszoknál. Egy cross motort is vásárolhatunk ezen egyszerű elvek alapján. A Szigetmotor csapata a legnagyobb hazai viszonteladója több ilyen nagy nemzetközi gyártónak is, akiktől bátran lehet vásárolni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!