Őszi cipőszemle: ezek lesznek idén a legdivatosabb fazonok

Őszi cipőszemle: ezek lesznek idén a legdivatosabb fazonok

Címlap / Stílus / Őszi cipőszemle: ezek lesznek idén a legdivatosabb fazonok

Retró fazonok sport köntösben

A retró őrületnek még messze nincs vége: nem csak a lakberendezést és a ruhákat, hanem a cipők világát is egyértelműen meghatározzák a 80-as, 90-es évek trendjei. Ennek megfelelően az egyik legkedvesebb őszi darab nem más lesz, mint az egyébként is népszerűségnek örvendő tornacipő és az újragondolt teniszcipő. Ezek a kényelmes, egyszerű és sportos fazonok legalább annyira nélkülözhetetlenek lesznek, mint a klasszikus futócipők.

A tervezők csak nagyon kicsit gondolták újra ezeket a darabokat, éppen csak egy leheletnyit modernizálták őket. A retró szerelmesei igazán boldogok lehetnek, nem kell lemondaniuk nagy kedvenceikről. Te is örömmel fogsz válogatni a kínálat között, ha szereted a letűnt évtizedek trendjeit, a különleges mintákat, anyagokat és izgalmas színeket, ezekben ugyanis egytől egyig bővelkedni fog a paletta.

1. Deichmann, 2. AboutYou, 3. H&M, 4. FashionDays (háttér: serenity_seeker/pixabay.com)

Platform cipők és csizmák

A platform is szorosan kapcsolódik a retróhoz, azonban már nem egy frissen felelevenített trendről beszélünk. Az elmúlt években megkerülhetetlenek voltak a magasított talpú lábbelik. Az átmeneti szezonban izgalmas és látványos lehetőségeket kínálnak a vászonból készült platform cipők, a hűvösebb napokon pedig a sneakerek jelenthetnek majd alternatívát.

A műbőrből készült bokacipők, bokacsizmák is sok esetben kapnak platform talprészt az idei őszi-téli szezonban, úgyhogy stílusodnak és öltözékednek megfelelően is bevetheted majd ezeket a darabokat. Nem csak azért lesz érdemes beszerezned belőlük néhány darabot, mert nagyon kényelmesek és érdekessé teszik a megjelenésedet, hanem mert gyakorlatilag észrevétlenül biztosítanak néhány centi pluszt számodra. 

1. Deichmann, 2. AboutYou, 3. AboutYou, 4. H&M (háttér: serenity_seeker/pixabay.com)

Klasszikus vonalak

Míg a retró sok esetben a bohém, lázadó irányt mutatja, addig a mostani trendek lehetővé teszik azt is, hogy egy kifejezetten klasszikus, nőies irányt képviselj a divatban. A hegyes orr-részek egyértelműen ezt vonalat vetítik elénk. Ezen kívül feltűnnek már a szögletes orrú fazonok is, ráadásul nem éppen a férfias cipőkön. 

A különálló, feltűnő, vastag sarkak jól passzolnak a gyakran kicsit nyershatású, sokszor fényes, fémesen csillogó anyagokhoz. Ezekhez pedig mi sem illene tökéletesebben, mint az állatminta, ami meghatározó eleme lesz az idei szezonnak. Utóbbihoz szorosan csatlakozik egy nem kifejezetten praktikus, de annál divatosabb őszi szín, a fehér is, ami ezúttal már nem csak egy sportos fazonú tornacipő, hanem akár egy feltűnő bokacsizma is lehet. 

1. AboutYou, 2. H&M, 3. bonprix.hu, 4. lightinthebox.hu, 5. FashionDays (háttér: serenity_seeker/pixabay.com)

Bakancsos fazonok

Sok esetben túrabakancsként kúsztak be a köztudatba ezek a trendi fazonok, de többségük hétköznapi viselethez jóval alkalmasabb, mint túrázáshoz – különösen igaz ez a magas szárú változatokra, amik gyakran egészen térdig érnek. A magasított talpú, gyakran enyhén emelt sarkú, masszív bakancsok az idei őszi-téli szezonból sem hiányozhatnak. Kétségtelenül vagány, merész viseletnek számítanak, jól passzolnak a fiatalos, kissé lázadó trendekhez, de még a klasszikus viseletet is könnyű megbolondítani a segítségükkel.

Alig mentek ki a divatból (már, ha egyáltalán kimentek), most ismét felbukkannak a szegecsek, a fém kiegészítők, csatok – nem csupán a bakancsokon, gyakorlatilag bármelyik fazonon megjelenhetnek. De nem csak a kiegészítők, a formák is univerzálisak: a bakancsra emlékeztető vonalak az olyan nélkülözhetetlen őszi darabokon is feltűnnek, mint amilyen a gumicsizmák.

1. ecipo.hu, 2. AboutYou, 3. H&M, 4. FashionDays (háttér: serenity_seeker/pixabay.com)
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást