Család / Életmód

6 cicafajta, amelyik lélekben pont olyan, mint egy kutya

6 cicafajta, amelyik lélekben pont olyan, mint egy kutya

1. Abesszin

Az abesszin macskák jellemzője, hogy nagyon hűségesek a gazdájukhoz, imádják, ha foglalkoznak velük, és rajonganak a vízért. Szociális jellemükből fakadóan nem ijednek meg a számukra ismeretlen látogatóktól, sőt, még a kutyákkal, egyéb házi kedvencekkel is remekül kijönnek.

Sokan azt gondolják, minden macska jól érzi magát egyedül, de az abesszinre ennek ellenkezője igaz: az átlagos cicákhoz képest lényegesen nagyobb figyelmet igényel, és ha napi szinten 8-10 órákat tölt társaság nélkül, könnyedén depresszióssá válik. Ilyen esetben érdemes mellé örökbefogadni egy másik állatot is, hiszen így mindjárt könnyebben feltalálja magát.

2. Ragdoll

A ragdoll (vagy más néven rongybaba macska) egyike a legnépszerűbb fajtáknak, és nem véletlenül! Ez a cica rendkívül nyugodt, higgadt temperamentummal rendelkezik, és állandó igénye van a simogatásra.

Ő biztosan nem vonul el a nappali sarkába, hanem sokkal inkább a gazdi ölében ül, és megköveteli a fizikai közelségét. A ragdoll nagyon felkapott a családosok körében, ugyanis jól kijön a legkisebb gyerekekkel is, részben türelmes hozzáállása miatt.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást