Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Miklós kapott egy pár chili palántát ajándékba, virágzó manufaktúra született belőle

Az életben számos példát láthattunk már arra, hogy a legjobb dolgok váratlanul történnek velünk. Valahogy így indult a Rózsa Manufaktúra története is.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Bécsi szelet panírozás előtt pácolásához az édeskés pikáns termékeket ajánlom (BBQ, Édestüzes). Hosszú a lista, aligha lehetne vége a finomságok sorolásának. Elég, ha csak ara gondolok, hogy a jalapeno savanyúságaink is olyan finomak, hogy kiütik a biztosítékot. Tényleg minden sülthöz, pörköltfélékhez, szendvicsekhez, pizzákhoz, hamburgerekhez megunhatatlan csemege.

Fotó: facebook.com/rozsamanufaktura

Mi az, ami szerinted manapság igazán szerethetővé tesz egy kézműves élelmiszert?

Azt gondolom, hogy a termékek hozzáadott beltartalmi értéke és a felhasználhatóságának területe, ízvilága és csomagolása nagyban meghatározza az értékét. Amikor nem füstaromát használsz, hanem füstölsz, aszalt paprikával és szatmári szilvalekvárral sűrítesz keményítő helyett. Ezek nem olcsó dolgok, de választhatunk, hogy melyik utat járjuk, és bízom benne, hogy ez a fogyasztóknak is számít. 

Persze én is nagy fogyasztóm vagyok! A csomagolás az a művelet, ami a szemünket eteti, ami a szerelem első lépése. Aztán jönnek az ízek, illatok, és ha minden a helyén van, akkor nyertél! Én is, hogy örömet okozhatok a termékeimmel, és a kedves fogyasztó is, hogy minket választott.

Mivel biztatnátok másokat, hogy megéri rendszeresen hazai, kézműves finomságokat fogyasztani?

A tudat, hogy a magtól az üvegig mindent mi csinálunk, nagy értéket képvisel, óriási beleadott munkával. Látni azt, hogy egyre többen érdeklődnek, ez ad erőt a következő évhez, és nagy örömöt okoz. Nagy pozitívum, hogy a hazai kézműves termékek értékét növeli az, hogy nem nagy mennyiségben, futószalagon van gyártva, előállítva, így a megtermelt, érett alapanyagokat gondosan ki lehet válogatni és finomabb, ízesebb, magasabb színvonalú termékeket lehet előállítani. 

Fotó: facebook.com/rozsamanufaktura

Ha ilyen termékeket fogyasztunk, nagyban segítjük a hazai termelőket, hogy továbbra is termelni tudjanak, és persze mindenféle finomságokkal lepjenek meg minket. Én, mint kistermelő, felmérem más termelők termékeinek a minőségét, és manapság kellemes meglepetésben van részem. Tapasztalataim szerint csak a jó minőségi áruk, termékek tudnak mostanság piacot szerezni.

Egyszerűen tényleg az a szépsége az egésznek, hogy a kézműves termék előállításánál szinte minden részlet a kezed alatt megy át, és végigkíséred a kész termékig tartó utat. Ami a kezdeteknél kicsit nehézkes. Segítség híján pedig kicsit rögös az út a célig. De évek alatt belejön az ember és sokat tanul és tapasztal, amiből kialakul a saját márkája, a saját brand. Így vissza gondolva talán elkelt volna egy kis segítség, de igazából nem csinálnék másképp semmit.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!