VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Egy-egy utazás alkalmával fontos számodra, hogy a célhelyen könnyen elérhető, ínycsiklandó ételekkel és finom italokkal szolgáljanak? A következőkben olyan helyeket ismerhetsz meg, amelyek minden gasztromániásnak és haspóknak tökéletesek!
Provence-i borvidék
Franciaország legismertebb bortermelő vidékén napközben megtanulhatod, hogyan készítsd el a bouillabaisse nevű kagylólevest, illetve a fűszeres bárányrolád sütésének mesterségét is elsajátíthatod.
Este pedig a medence partján hűsölhetsz egy pohár helyi termesztésű vörösborral a kezedben. Itt lényegében csak enned, innod, nézelődnöd és pihenned kell!
Kép forrása: Bouillabaisse
Thaiföldi fűszerek
A bangkoki bódék, a Damern Saduak-i farmok és a Hua Hin-i partvidék gondoskodik róla, hogy olyan fűszereket és ízeket ismerj meg, amelyek új távlatokat nyitnak meg számodra.
Vigyázat: a thai konyha megkóstolása után előfordulhat, hogy a korábbi kedvenc fogásaid kifejezetten sótlannak hatnak majd!
Görög szigetek
A mediterrán diétáról alighanem sok jót hallottál már. A halakban, fehér húsokban, zöldségekben, gyümölcsökben és olívaolajban gazdag étrend hosszabb élettartamot biztosít a térség lakóinak.
Az autentikus gyros és tzatziki mellett nem szabad kihagynod a tengeri herkentyűket sem! Az igazi gasztrománok pedig helyiek által tartott főzőtanfolyamra is mehetnek.
Karibi ízek
Ha szeretnéd kipróbálni, milyen mezítláb, a tengerpart hófehér homokjában állva főzőcskézni, repülj el legalább egy hétre a Karib-tengerhez!
A jamaikai villákban csak arra várnak, hogy megtanítsák neked, hogy készül a pikáns sült csirke, s mennyire illik hozzá a rum íze! Ja, és azt is megmutatják, hogy az emésztést semmi sem serkenti jobban, mint egy finom masszázs.
Izlandi halak
Odavagy a halakért? Akkor irány egy olyan ország, amelyben a földrajzi adottságok révén ez a fő táplálék! Izlandon szervezett túrák keretében nézheted meg a halászok munkáját, ismerheted meg a helyi halfajtákat, illetve tanulhatod meg az elkészítésüket.
De ha „csak” enni érkezel, akkor is jó dolgod lesz! A desszert mellé pedig bizonyára jól fog esni néhány jéghideg koktél.
Tüzes India
Az indiai konyhaművészet a tűz köré szerveződik, mind az elkészítés módját, mind pedig a fűszerezést illetően.
Valószínűleg már a fűszerpiacok hangulatától és illathatásától csorogni kezd a nyálad, pedig ez még csak a túrák első állomáshelye szokott lenni. Feltétlenül érdemes megkóstolni a biryanit, a tandoori fűszeres csirkét, vagy a kebabot! A partvidékek rákfarmjain helyi tenyésztésű homárt és garnélát lakmározhatsz.
Machu Picchu
Az inka város évezredes romjai a világ hét csodájának egyikét jelentik. Bár többnyire „csak” az építészeti remekművek és a természeti szépségek miatt lehet hallani a városról, valójában a Dél-Amerikai konyha egyik fővárosa.
A helyiek nem titkolt szándékkal a hasukon keresztül akarják megfogni a turistákat, és ennek érdekében nem félnek bevetni a ceviche-t és a carapulcrát sem.
Kép forrása: Ceviche – ráksaláta
Toszkán túra
Direkt a végére hagytuk a gasztrománok Mekkáját. Ez a napsütötte olasz vidék ugyanis bővelkedik mindenben, ami szem-szájnak ingere. Magában foglalja a mediterrán étrend, a jó borok, a fantasztikus fagylaltok és az igazi pizzák aromáját, mellesleg pedig Firenzében átérezheted a reneszánsz hangulatát.
Ennél tökéletesebb már nem is lehetne egy utazás! Annak érdekében, hogy a kajakörút ne hagyjon nyomot az alakodon, ne feledkezz meg a rendszeres testmozgásról: sétálni, kocogni vagy kerékpározni gyakorlatilag bárhol tudsz!
Kép forrása: Panzanella WHERE id = toszkán specialitás