Stílus / Test

Te borotválod? Így szőrtelenítheted tökéletesen

Ahogy rövidülnek a ruhák, úgy válik egyre égetőbb kérdéssé a szőrtelenítés. Igaz, hogy vannak tartós, ám fájdalmas módszerek, mégis a borotva az, ami mellett a legtöbben leteszik a voksukat. Hogyan szőrteleníthetsz vele tökéletesen?

Áztasd kicsit

Borotválkozni akkor tudsz a legkönnyebben, ha bőröd némileg felpuhult, így a forró fürdő vége a legalkalmasabb időpont, amikor megejtheted a műveletet.

Ugyanakkor ügyelj rá, hogy ne maradj annyi ideig a vízben, hogy annak felülete már egyenetlenné váljon, hiszen így könnyen megsértheted magadat.

Legfeljebb 10-20 perc elteltével neki kell látnod a borotválkozásnak.

Válassz megfelelő eszközt

Ezen áll, vagy bukik a dolog, ugyanis a nem megfelelő borotva balesetveszélyes, és garantáltan nem hoz tökéletes eredményt. 

Nem szabad sajnálni a pénzt egy jó minőségű női borotvára, hiszen ez egyrészt sokkal környezetbarátabb megoldás, mint az eldobható változatok, másrészt jóval könnyebb vele gyorsan és szépen dolgozni.

Ráadásul az ára is megtérül, ha hosszútávon gondolkodunk.

Használj kenőanyagot

Bár a jó minőségű borotvák krémező csíkkal vannak ellátva, attól még szükséges valamilyen kenőanyagot használnod. Így sokkal könnyedebben fog siklani a bőrödön a borotva, ami korántsem utolsó szempont, hiszen egy igen éles tárgyról van szó.

Olvastad már?  Milyen színű a cicád? Ezt tartja róla a babona!

Mindegy, hogy borotvahabot, zselét, vagy éppen szappant, tusfürdőt használsz, mindegyik megteszi.

Arra viszont nagyon ügyelj, hogy az intim terület szőrtelenítése során még véletlenül se kerüljön a hüvelyedbe krém.

Megfelelő irányból

Régen még mindenhol azt olvashattuk, hogy a szőrnövekedéssel megegyező irányba kell borotválkozni, de ma már tudjuk, hogy ezt egyáltalán nem hoz makulátlan végeredményt.

Mindig a szőr növekedésével szemben kell szőrteleníteni, ebbe az irányba kell húzni a borotvát. Ám – hogy a dolog még véletlenül se legyen pofon egyszerű – testünk felületén nem mindig ugyanúgy nőnek a szőrszálak.

Különösen jó példa erre a hónalj, vagy éppen a szeméremdomb. Ennél az oknál fogva nem lehet egyöntetűen azt mondani, hogy „lentről felfelé kell borotválkozni”, hiszen mindig azt kell nézni, milyen irányból indulnak a szálak.

Kipattogzás ellen

A kipattogzást legtöbbször az szokta okozni, ha nem jó minőségű borotvát használsz, elhasználódott a penge, túlságosan rányomod az eszközt a bőrödre, vagy, ha rajtad kívül más is használja ugyanazt a borotvát.

Egyesek nagyon érzékeny bőrrel rendelkeznek, de ha az előbbieket kizárják, máris minimálisra csökkenthetik a kipattogást.

Olvastad már?  5+1 ok, amiért riasztóan ápolatlannak tűnsz mások szemében

Ha mégis előfordul, gyanakodni kell valamilyen irritációra, ami lehet a borotva krémező csíkjában, a használt kenőanyagban, vagy éppen a borotválkozás után bevetett hidratálóban.

Utolsó lépés

Végül pedig nagyon fontos, hogy megfelelően hidratáld a bőrödet, ám hagyd, hogy kicsit megnyugodhasson a terület. Tehát ne közvetlenül a borotválkozás után használd a hintőport, vagy éppen a testápolót, mert fájdalmas és kipirosodott lehet a végeredmény.

Pár perc után óvatosan masszírozd bele a bőrödbe a terméket, vagy hintsd be a felületét.

Ekkor is kell még egy kis időt szánni a tökéletesen sima bőrre, hiszen ha azonnal felkapsz valamit, akkor nem tud a krém beszívódni, a bőröd pedig nem képes szellőzni.