Bomba jó érvek a napozás mellett

Bomba jó érvek a napozás mellett

Címlap / Stílus / Test / Bomba jó érvek a napozás mellett

Rengeteget hallunk a napsugárzás káros hatásairól. Ez a tény nem is sántít, de miatta egyre inkább háttérbe szorulnak a napozás pozitív hatásai.

Nélkülözhetetlen D-vitamin

A D-vitamin nagy szerepet tölt be mind a csontok fejlődése, mind azok megfelelő egészségi állapotának megőrzése során. Nélkülözhetetlen bizonyos ásványi anyagok felszívódásához, tehát ha szeretnénk elkerülni a hiánybetegségeket, nem hagyhatjuk ki az étrendünkből.
A D-vitamin legaktívabb fajtáját a szervezetünk a napsugárzás hatására tudja előállítani, segítségével nem csak az előbb említett problémákat, hanem akár autoimmun betegségeket is meg tudunk előzni

Kevésbé zsíros bőr

Biztos te is megfigyelted már, hogy nyáron sokkal könnyebben rendben tudod tartani a bőrödet, hiszen amellett, hogy az egyenletesen barnul, a hő hatására szárazabb is lesz.
Így a meleg hónapokban nem okoz majd problémát a zsíros, pattanásos bőr kezelése.

Háttérbe szoruló bőrbetegségek

Azonfelül, hogy a napsugárzás elősegíti az egyenletesebb bőr kialakulását, pozitív hatással bír további bőrproblémákra (pl. pikkelysömör) is.
Ennek oka elsődlegesen szintén az aktivált D-vitaminra vezethető vissza.

Láthatatlan bőrfoltok

Az apróbb pigmentfoltok, anyajegyek sok nőt ejtenek zavarba, s csak fokozza a problémát, hogy a fehér bőrön ezek a szépséghibaként titulált pöttyök szinte rikítanak.
Nyáron azonban háttérbe szorul a probléma, ugyanis a barna bőrön érthető módon kevésbé látszanak az azonos színű foltocskák.

Szexibb megjelenés

A kreol bőr szexi, ez tény. Nem csak arról van szó, hogy tökéletes kontrasztot mutat a világosabb színű ruhák hordása során, hanem ténylegesen karcsúbb látványt eredményez.
A barna bőrön eltűnnek a kisebb-nagyobb hibák, így a narancsbőr is kevésbé feltűnő lesz, ha egészséges barna színed van.

Jobb hangulat

Gondolj csak rá, hogy érzed magad egy esős, borongós napon és hogyan akkor, ha végre megjelenik néhány kósza napsugár a felhők között…
A hideg hónapokban mindannyian a forróságról és a melegről álmodunk, amit persze a napsugárzás által kaphatunk meg. A sok-sok fizika tényező mellett, a napozás a lelkünkre is hat, garantáltan jobb kedvűek leszünk tőle.

Tarts mértéket!

Ahogy a legtöbb dologra, a napozásra is érvényes, hogy kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg. Mindig ügyelned kell bőröd megfelelő védelmére és be kell tartanod az alapvető napozási szabályokat, mert így nem érhet lehet baj.
Ha elkerülöd a rizikófaktorokat, egészséges és szép bőröd lehet úgy, hogy csak a pozitív hatásokat élvezed.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást