A bolognai spagetti is lehet egészséges étel. Igazi olasz durum tésztával, hámozott paradicsomkonzervből, olívaolajjal készítettem.
A tasakos, üveges szószok a nyomába sem érnek. Persze, több munka van az elkészítésével, de ezek az ízek… Fantasztikusak! Te is elkészíted?
Hozzávalók:
- 50 dkg durum spagetti
- 30 dkg darált sovány sertéscomb
- só
- bors
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 kiskanál morzsolt bazsalikom
- 1 kiskanál morzsolt oregánó
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 10 dkg reszelt sajt (ízlésed szerint, trappista is jó, de a parmezán a legjobb)
- friss bazsalikomlevelek a tetejére
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágva, olívaolajon megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát. 2-3 percig állandóan kevergetjük, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús morzsásra pirult, beleöntjük a hámozott paradicsomkonzervet. Hozzáöntünk 2 dl vizet is. Morzsolt oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. 20-25 perc alatt készre főzzük a bolognait.
Hozzákeverjük a leszűrt durum spagettit, megreszeljük a sajtot, és már tálalhatunk is. Ez a mennyiség 4-5 embernek is elég, igen kiadós.
Friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk a mennyei bolognai spagettit.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!