Egészség / Életmód / Lélek

Boldogság tippek: Szabadítsd meg lelked a rossz érzésektől!

Boldogság tippek: Szabadítsd meg lelked a rossz érzésektől!

Számos olyan dolog van, ami nap, mint nap megkeseríti az életünket, ráadásul vannak olyan dolgok is, amelyek akár évekig is képesek minket boldogtalanná tenni. Mely érzések elhagyásával válhatunk boldogabbá?

Sokunk életét meghatározza valamilyen félelem, vagy esetleg bűntudat, amely egy idő után tulajdonképpen befolyásolja az egész éltünket, sőt sokszor át is veszi tőlünk szinte teljesen az irányítást. Ezektől a berögzült dolgoktól ráadásul hihetetlen nehéz megszabadulni. Az első lépés azonban mindig az, hogy nézzünk szembe a problémáinkkal.

Mardosó bűntudat

Számos nő életét meghatározza a múltban elkövetett hibák következtében létrejött bűntudat. Ráadásul a legtöbben abba a hibába esnek, hogy szinte a múltban élnek és egyáltalán nem nyitottak a jövőre.

Mit tehetünk? Próbáljuk elengedni a régi hibáinkat és sérelmeinket. Nyissunk egy új lapot. Bár a múlt nagyon fontos a jellemünk pozitív változásában és az önértékelésünk alakulásában, azonban a jelent és a jövőt is meg kell élnünk.

Sértődöttség és harag

Ha állandóan csak a gyűlölet és a fájdalom érzése uralkodik rajtunk, akkor a saját életünket bizony még jobban megkeserítjük, mint azét, aki ellen ez irányul. Ráadásul az érintett személy sokszor már el is felejtette ezt a dolgot, mi pedig még mindig emésztjük magunkat ezeken a dolgokon.

Tehát ahelyett, hogy állandóan újrajátszzuk magunkban a történteket, inkább próbáljunk megbocsátani, vagy legalábbis nem kínozni magunkat az állandó negatív gondolatokkal, hiszen ami elmúlt, azon már sajnos nem tudunk változtatni.

Bénító félelem

A félelem fakadhat egy traumából, a neveltetésből és a túlzott elvárásokból is. Szmos dolog akad az életünkben, ami valamiféle félelemre adhat okot. A félelmeink következtében ráadásul számos dologról lemaradunk és rengeteg olyan dolgot nem élünk meg, amelytől boldogabbak lehetnénk. Igyekezzünk felül kerekedni a félelmeinken, hiszen az elszalasztott lehetőségek után néha vállalnunk kell egy kis kockázatot ahhoz, hogy végre boldogok és sikeresek lehessünk.

Anyagi szempontok

Nagyon sok ember életében meghatározó, hogy minél többet keressen. Azzal persze még nincs baj, ha valaki szeretne úgy keresni, hogy ne szűkölködjön, azonban akkor, amikor már valaki belehajszolja magát a munkába és a család és a barátok helyett is a munkahelyen tölti az idejét, az súlyos következményekkel járhat. A legrosszabb esetek során egyesek szinte képesek mindent megtenni azért, hogy vagyonhoz jussanak, akár még mások kárán vagy tönkretevésén keresztül is.

Fontoljuk meg, hogy mi éri meg nekünk jobban. Az a pár túlóra, azért a kis pénzért, vagy a családunkkal és a barátainkkal megélt élmények. Ne adjuk át magunkat az anyagi problémáknak, igyekezTrzünk néha félretenni ezeket a gondolatokat akkor is, ha éppen a munkanélküliséggel küszködünk, hiszen bármikor jöhet egy új lehetőség.

Megfelelési kényszer

A megfelelési kényszer sokszor a családból hozott örökség, amely következtében túlzottan meg akarunk felelni a szüleinknek, a családunknak, a kollegáinknak és még sorolhatnánk. Azonban ne felejtsük el, hogy a személyes boldogságunk is fontos. Ha hagyjuk, hogy állandóan mások véleménye és mások elvárásai határozzák meg az életünket, akkor teljesen elveszíthetjük önmagunkat. Legyünk segítőkészek, de tartsuk szem előtt mindig a saját érdekeinket is, hogy mi az, amitől igazán boldogok lehetünk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást