Gyermekkorod nyarait visszaidézve szinte érzed a bodzaszörp illatát? Nem csak a nagymamák képesek az isteni finom nedű elkészítésére, receptjeink segítségével te magad is összevarázsolhathatod az ízletes hűsítőt, amely akár a szombat esti koktélozás egyik alapanyaga is lehet.
A bodzaszörp alapja természetesen a bodzavirág, melyet nagy valószínűséggel saját magadnak kell leszedned egy bodzabokorról, hiszen üzletekben nem igen kapni – még a piacon érdemes esetleg megpróbálni. Amennyiben mégsem sikerül, ne add fel, hétvégi program gyanánt akár baráti társasággal is jó móka egy közeli – vagy távoli – réten, erdőben bodzára vadászni.
Ha egész nyárra, netán egész évre való szörpellátmányt tervezel készíteni, rengeteg bodzára lesz szükséged, de első próbálkozásra érdemesebb kisebb mennyiségben gondolkodni, akár kísérletezni a különböző receptekkel, és ami igazán beválik, abból rakni el többet a későbbiekben.
A hagyományos recept
Hozzávalók:
- 10 fej bodzavirág
- 1 citrom
- 1 liter víz
- fél kiló cukor
- 10 g citromsav
- egy mk tartósítószer
Elkészítése: