Életmód / Receptek / Táplálkozás

Bladl, az édesen és sósan is mennyei osztrák csemege

Bladl, az édesen és sósan is mennyei osztrák csemege

Mindig is szerettél volna egy olyan receptet, amellyel egyszerre két fogást készíthetsz el? Mi Leogangban kóstoltuk meg ezt a csodás csemegét, aminek egyetlen hátránya van: nehéz abbahagyni az evést…

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fehér rozsliszt
  • egy kis darab vaj
  • 0,5 l víz
  • egy csipet só
  • forró olaj

A baconös-burgonyás töltelékhez:

  • 25 dkg főtt, majd kihűlt burgonya 
  • sovány bacon
  • egy csipet őrölt kömény
  • egy csipet só

Mellé:

  • savanyú káposzta
  • áfonya- vagy ízlés szerinti dzsem

Elkészítés:

Folyamatosan kevergetve olvaszd meg a vajat a forró olajban. 

Tegyél egy csipet sót a lisztbe, majd forró vízzel alaposan keverd el. Az így kapott tésztát dagaszd homogén állagúra, utána formáld hengerré, és vágd kb. 3 cm vastagságú szeletekre. 

Döntsd el, milyen arányban szeretnél töltött és töltetlen változatot – utóbbit édesen és sósan is fogyaszthatod. A töltelékhez alaposan keverd össze az apróra vágott burgonyát a felkockázott baconnel, amit végül sóval és őrölt köménnyel ízesítesz. Ez a finom massza aztán a kiválasztott bladl-ok közepébe kerül, amelyeknek a széleit az ujjaddal dolgozd össze.

A vajas olaj újbóli felhevítése után alaposan süsd meg a bladl-ok mindkét oldalát. Tálald savanyú káposztával és dzsemmel, így rögtön egymás mellé kerül a főétel és a desszert!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást