Mindig is szerettél volna egy olyan receptet, amellyel egyszerre két fogást készíthetsz el? Mi Leogangban kóstoltuk meg ezt a csodás csemegét, aminek egyetlen hátránya van: nehéz abbahagyni az evést…
Hozzávalók:
- 0,5 kg fehér rozsliszt
- egy kis darab vaj
- 0,5 l víz
- egy csipet só
- forró olaj
A baconös-burgonyás töltelékhez:
- 25 dkg főtt, majd kihűlt burgonya
- sovány bacon
- egy csipet őrölt kömény
- egy csipet só
Mellé:
- savanyú káposzta
- áfonya- vagy ízlés szerinti dzsem
Elkészítés:
Folyamatosan kevergetve olvaszd meg a vajat a forró olajban.
Tegyél egy csipet sót a lisztbe, majd forró vízzel alaposan keverd el. Az így kapott tésztát dagaszd homogén állagúra, utána formáld hengerré, és vágd kb. 3 cm vastagságú szeletekre.
Döntsd el, milyen arányban szeretnél töltött és töltetlen változatot – utóbbit édesen és sósan is fogyaszthatod. A töltelékhez alaposan keverd össze az apróra vágott burgonyát a felkockázott baconnel, amit végül sóval és őrölt köménnyel ízesítesz. Ez a finom massza aztán a kiválasztott bladl-ok közepébe kerül, amelyeknek a széleit az ujjaddal dolgozd össze.
A vajas olaj újbóli felhevítése után alaposan süsd meg a bladl-ok mindkét oldalát. Tálald savanyú káposztával és dzsemmel, így rögtön egymás mellé kerül a főétel és a desszert!