Párkapcsolat / Szerelem

Nem biztos, hogy megtalálod a nagy Őt, ha ezt a 4 dolgot nem fogadod el

Nem biztos, hogy megtalálod a nagy Őt, ha ezt a 4 dolgot nem fogadod el

Te is csapongsz a kapcsolatok között? Bár a nagy Őt keresed, már úgy érzed, nincs sem kedved, sem időd várni? Természetes, hogy szeretnéd megtalálni az igazit, ám ha az alábbiakat nem fogadod el, akkor kis eséllyel fogsz rábukkanni a szerelemedre. Egyszerűen azért, mert a legtöbb esetben a nagy Ő nem úgy érkezik, ahogy a filmekben: igenis sokat kell dolgozni azért, hogy egy kapcsolatban egyről a kettőre jussatok – és még mindig imádjátok egymást.

Ha görcsösen akarod, nem fog menni

A szerelmet nem lehet kierőszakolni: vagy van, vagy nincs. Ha ezt elfogadod, sokkal nagyobb eséllyel bukkansz rá te is a nagy Ő-re, csupán azért, mert nem görcsölsz rá semelyik kapcsolatodra. Nem lesz akkora tétje egyetlen randevúnak, vagy beszélgetésnek sem, ha nem úgy állsz hozzá, hogy ezt a pasit mindenáron meg kell fognod magadnak. Az már persze egy pozitív jel, ha valakit nagyon akarsz, de tipikus női hiba, hogy túltaktikázzuk a dolgokat, aminek aztán sokkal több hátránya van, mint előnye. Persze nem azt mondjuk, hogy ne vess be egy praktikát sem, de azért mindig hallgass a megérzéseidre!

Pl. jó, ha nem bújsz egyből ágyba vele, de kit érdekel a „hármas randi szabály”, ha őrülten vonzódtok egymáshoz? Vagy éppen ellenkezőleg: úgy érzed, sokkal több találka kell ahhoz, hogy elmélyüljön a vonzalom… Ami biztos, ha lazán állsz az egészhez (ami sokszor a legnehezebb, tudjuk), akkor jóval nagyobb eséllyel talál rád a szerelem. Már csak azért is, mert nem a görcsösséget, hanem az optimizmust sugárzod, ami jóval szexibb.

Nem muszáj mindenáron eggyé válnotok

Sokan úgy gondolják, hogy a szerelem teljes összeolvadást, eggyé válást jelent, ám ez nincs így. Tökéletes, ha jól működtök együtt, ha hasonlítotok, ha azt érzitek, kiegészítitek egymást. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ezért fel kell adnotok az egyéniségeteket, vagy nem lehet köztetek lángoló szerelem akkor, ha mindketten őrzitek a saját kis identitásotokat. Sőt, a legtöbb kapcsolat akkor működik tartósan és jól, ha mindketten megtartjátok a személyiségeteket, a hobbijaitokat, és ugyanúgy törekszetek céljaitok elérésére, mintha egyedülállóak lennétek.

Nyilvánvaló, ez nem azt jelenti, hogy nem vesztek tudomást egymás igényeiről, éppen ellenkezőleg! Csupán azt, hogy tudjátok, akkor lesztek hosszútávon boldogok, ha nem csak az egységeteket, hanem önmagatokat is fejlesztitek. Ebből a szemszögből nézve nem biztos, hogy ejtened kell azt a valakit, akinek nagyon fontos a karrierje, vagy éppen az, hogy szabadidejében rendszeresen edzeni járjon.

Egy jó kapcsolatban igenis vannak rossz dolgok

Sokan álomszerű kapcsolatot és szerelmet képzelnek el maguknak, így aztán hidegzuhanyként éri őket, hogy a valóság nem ilyen. Ekkor máris menekülőre fogják (nem csak a nők, a férfiak is), holott egy igazi, lángoló, szenvedélyes kapcsolat sem létezik viták nélkül – legalábbis az indulásakor semmiképpen sem beszélhetünk állóvízről. Ez pont azért van, mert az érzelmek hevesek, a hormonok tombolnak, a körülmények pedig nem mindig kifejezetten ideálisak.

A többségnek bőven elegendő, hogy ezek hatására riadót fújjon, holott némi kitartással és kommunikációval pont az ilyen viszonyokból alakulhatnak ki a nagy szerelmek. Természetesen nem minden esetben, nyilván előfordul, hogy ha valami túl bonyolultnak tűnik, akkor az is. De, ha fontosnak tartjátok a másikat, akkor kompromisszumokkal és kommunikációval megoldhatóak a gondjaitok. Ugyanakkor tény, hogy ehhez kell némi kitartás és akarat, amire sokan nem hajlandóak – inkább tovább keresik az egyszerűbb utat (és így a kisebb szerelmet).

A szinglilétnek hatalmas ára is lehet

Ez a bekezdés nem azoknak szól, akik korábbi csalódás, vagy akár a külső körülmények miatt lettek egyedülállók, hanem azoknak, akik direkt választották a szingli életet. Alapvetően utóbbival sincs baj, teljesen egyértelmű, hogy mindenki úgy alakítja az életét, ahogy neki jó. De azt azért ne felejtsd el, hogy kis eséllyel történik veled is az, ami a romantikus vígjátékokban! Ugyan nem kizárt, hogy amikor már úgy döntesz, „jöhet a nagy Ő”, akkor záros időn belül meg is talál, de ez elég ingatag mezsgye.

Sokan úgy képzelik, hogy alaposan kitombolják magukat, aztán megismerkednek valakivel, gyorsan családot alapítanak, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ez csak az igazi mázlistáknak adatik meg! Ugyan vonzó a szingli élet felhőtlensége, és meg is van a helye, az ideje, ha biztosan tudod, hogy te családra és nagy szerelemre vágysz, akkor ne centizd ki túlságosan a dolgokat. Már csak azért se, mert nem feltétlenül hátrány, ha a biológiai órád miatt nem csak fél évetek van felépíteni az életeteket… Ha a végletekig húzod az önfeledt szinglilétet, akkor jön a vígjáték árnyoldala: tudod, a görcsös akarás és kapkodás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást