Innen tudhatod, hogy beteljesítetted az életcélodat. Jelek, hogy jó úton haladsz

Innen tudhatod, hogy beteljesítetted az életcélodat. Jelek, hogy jó úton haladsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Innen tudhatod, hogy beteljesítetted az életcélodat. Jelek, hogy jó úton haladsz

Indiai filozófia szerint…

Az indiai filozófia szerint négyféle életcél létezhet egy ember életében:

  • Artha, vagyis anyagi javak szerzése, felhalmozása, nyereség, gyarapodás 
  • Káma, ami az egyéni vágyak beteljesítése, melyek elégedettséget, jóleső örömet és jólétet adnak
  • Dharma, azaz magasabb rendű célok követése, az igazság, a szeretet, a kötelességek betöltése 
  • Móksa, ami a felszabadulás az anyagi világ kötelékei alól, a lélek uralkodása a fizikai test felett

Ez a négy fázis akár egy emberi életen belül is megjelenhet a személy fejlődésével, de vannak, akik nem éreznek késztetést mindegyik beteljesítésére. Fontos megjegyezni, hogy egyik út sem jó, vagy rossz. Mindannyian más és más célokat vagyunk hivatottak beteljesíteni, ezért az a legfontosabb, hogy mindenki találja meg a sajátját. Van, aki azt tűzte ki életcéljaként, hogy megtalálja a hivatást, amiben kiteljesedhet, van, aki a családnak szenteli egész életét, míg mások segítőként, gyógyítóként élhetik meg az életcéljuk beteljesedését. 

mladenbalinovac/istockphoto.com

Amikor az utadon vagy…

Az életcéloddal akkor lehetsz leginkább tisztában, ha kellőképp ismered önmagad. Mert csak akkor tudod megválaszolni azokat a kérdéseket, hogy „Mi tesz boldoggá?”, „Ki vagyok valójában?” és „Merre szeretnél tartani?” Ahhoz, hogy megérkezz ide, el kell kezdened feltenned magadnak a kérdéseket. Ne akarj mindenképpen görcsös válaszokat kicsikarni magadból, egyszerűen csak tedd fel őket és figyelj. Lehet, hogy később érkezik egy válasz, esetleg valamilyen érzés formájában.

Az viszont kétségtelen, hogy amikor az utadon vagy, minden sokkal könnyebb és egyszerűbb.

Nem akadálymentes, de sokkal könnyedebben éled meg a problémákat is. Örömöt és felszabadultságot érzel, nem stresszelsz naphosszat mindenen, mert tudod, hogy jó az irány. Ez az érzés az elsőszámú iránytűd. Ha valaminél könnyedséget és boldogságot érzel, akkor vágj bele, mert nagy valószínűséggel nem a véletlen műve.

Mitől felejtesz el enni?

Állítólag fénykorában Isaac Newton édesanyjának rendszeresen emlékeztetnie kellet fiát, hogy egyen, mert napokig annyira el volt mélyülve a munkában, hogy másképp elfelejtette volna. Mindenkinek van olyan tevékenység az életében, amit annyira szívesen csinál, hogy minden másról megfeledkezik. Ezért olyan fontos odafigyelnünk a hobbikra, mert tökéletes iránytűk egy ember életében. Ha még nem találtad meg azt a valamit, amitől megfeledkezel a külvilágról, akkor elsőként ezen kell dolgoznod.

Mindenki tud értelmet és célt találni az életének, csak keresnie kell.

Másik egyértelmű jele annak, hogy jó irányba haladsz, ha hirtelen sok segítő érkezik az életedbe. Akár egy esetleges elakadásnál, amikor úgy érezhetnéd, hogy ennyi volt, nem megy tovább. Akadály és akadály között is érdemes különbséget tenni. Egyik vészvillogóként szolgál, ami meggátol abban, hogy rossz irányba haladj, a másik viszont erőt és kitartást tartogat számodra.

Onnan tudhatod, hogy az utóbbival van dolgod, hogy ebben a helyzetben valahogy mindig érkezik egy kis segítő az utolsó pillanatban, aki segít az akadályok leküzdésében. Aztán persze, ahogy mi változunk, úgy változnak a céljaink is, így engedd meg magadnak a rugalmasságot és ne ragaszkodj olyanhoz, ami már nem a te részed. Mert az életcél maga a boldogság, ami számtalan formát ölthet mindenki életében.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást