Az otthonod falszínei is megbetegíthetnek. Komoly tünetei lehetnek

Az otthonod falszínei is megbetegíthetnek. Komoly tünetei lehetnek

Címlap / Otthon / Dekor / Az otthonod falszínei is megbetegíthetnek. Komoly tünetei lehetnek

Narancs

A narancs kellemes, meleg, energikus szín, ami otthonossá teszi a lakást és meghittebbé teszi a családi pillanatokat. Ugyanakkor jó tudni, hogy a narancs serkenti az étvágyat, vagyis azok, akik kóros elhízástól szenvednek, jobban teszik, ha nem használnak különösen nagy felületen narancs színt.

Ha mégis ezt a színt használod, figyelj oda, hogy ne még erősebb színekkel, például vörössel társítsd.

Narancssárga falszín
istockphoto

Piros

A piros közkedvelt szín, hiszen egy valóban szenvedélyes, izgalmas árnyalat, azonban nagy felületen alkalmazva emelheti a vérnyomást, feszültséget, ingerültséget okozhat.

Ha esetleg keringési panaszaid vannak, vagy nehezen tudsz kikapcsolni, akkor a piros szín kerülendő.

Különösen nagy felületen alkalmazva a piros egyébként is merész választás, inkább kiegészítőkön javasolt a használata, vagy olyan szobákban, ahol kreatív, alkotó tevékenységet folytatsz.

Piros falszín
istockphoto

Lila

A lila színt a pompa és az előkelőség, sőt az érzékiség színének tartják, ezért a hálószobába például akár a pirosnál is jobb választás lehet, hiszen a pihenést sem zavarja.

Ugyanakkor a lila elősegíti a befelé fordulást, az elmélkedést, így azoknak, akik hajlamosak a depresszióra, a csüggedésre vagy a pesszimizmusra, a nagy felületen használt lila szín nem feltétlenül tesz jót. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, válassz világosabb, vibrálóbb árnyalatot, vagy egészítsd ki zölddel, ami merész, de meglepően mutatós választás a sötétebb lila árnyalatokkal is, és kicsit élőbbé, élénkebbé teszi azokat.

Lila falszín
istockphoto

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást