Már szinte minden edzőterem és közepes méretű bolt polcain megtalálhatóak a különböző proteinszeletek és társaik, azonban ha jobban megnézed a hozzávalókat, észreveheted, hogy pálmazsírt, cukrot, ízfokozót és egyéb finomságokat tartalmaznak.
Nekem mindig szúrja a szemem, amikor egy kemény edzés után az edzőteremből kifele menet látom, hogy ilyen szeletekkel próbálják megoldani emberek a szénhidrát visszatöltést, vagy a reggelit, nem is sejtve, mennyi káros anyagot és mennyi cukrot visznek be ilyenkor a szervezetükbe. Épp ezért már régóta kísérletezek egy olyan házi protein- és müzliszeletekkel, amik kiválthatják ezeket a becsapós kajákat. Ez a mostani pedig eléggé ütősre sikerült!
Kalóriában és jó zsírokban gazdag, viszont csak és kizárólag tiszta alapanyagokból készült és garantáltan jobb választás, mint bármelyik hasonló proteinszelet, amit a boltok polcain találsz.
Hozzávalók:
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- fél bögre vaníliás vagy natúr tejsavófehérje
- fél bögre mandulapehely
- 6 evőkanál organikus mogyoróvaj
- 4-6 evőkanál növényi tej
- 2 evőkanál agave szirup
- 1 marék goji bogyó
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat tedd aprítógépbe és jól keverd össze.
- Add hozzá a mogyóróvajat és az agave szirupot és kezd el összedolgozni.
- Fokozatosan add hozzá a növényi tejet, amíg össze nem áll a massza.
- Végül keverd hozzá a goji bogyót és a mandulát.
- Nyomkodd egy szilikon kenyérsütőbe az egész masszát.
- Hagyd állni egy éjszakán át.
- Másnap szeleteld és tedd zárható dobozba.
Megjegyzés:
Az alap elkészítése után természetesen kikísérletezheted a saját, kedvenc verziódat is, például kókuszreszelékkel, étcsokival, vagy aszalt gyümölcsökkel!