Szerelem / Párkapcsolat

Egy barátság végének 6 legszomorúbb jele

Vannak barátságok, melyek örök életűek és vannak, melyek csak egy kis részét képzik életednek. Az ember egy ragaszkodó lény, aki nagyon nehezen szánja rá magát a változtatásra, legyen szó anyagi javakról, vagy emberi kapcsolatokról. Viszont akár tetszik, akár nem, el kell fogadnunk, hogy vannak olyan barátságok, melyek elmúlnak és a mi feladatunk az, hogy ezt felismerjük és elengedjük.

Ami egyszer szép volt…

Az nem biztos, hogy örökre úgy marad.

Van egy ember, akivel nagyon jól kijössz, aki partnered a legnagyobb őrültségekben, aztán egyik napról a másikra úgy érzed, hogy már nem egy irányba haladtok.

Ilyenkor kár azon agonizálnod, hogy jaj, pedig milyen szép is volt ez a barátság és mennyi közös emléketek van, mert ez nem egyenesen arányos azzal, hogy a jövőben is így lesz.

Az első jelek

Ebben a fázisban még nagyon küzd az elménk az elkerülhetetlen ellen, amit valljuk be, a szívünk mélyén már érzékelünk.

Az első intő jel lehet az, hogy már nem vagy olyan fesztelen a másik társaságában. Nem érzed azt a szabadság érzést, amit egykor éreztél mellette. Ez pedig nem lesz jobb, sőt… Idővel egyre rosszabb és rosszabb lesz.

Nem azt mondjuk, hogy egyből meg kell szakítani egy barátságot, ha olykor-olykor vannak összezördülések, de, ha ez már huzamosabb ideje tart, akkor ideje kicsit elgondolkoznod.

Bizalom hiánya

Itt most nem csak arról van szó, hogy valaki eljátssza a másik bizalmát, hanem arról, hogy már nem érzed azt a fajta köteléket kettőtök között, ami az elején még meg volt.

Vagyis már nem rohansz hozzá, hogy megoszd vele legféltettebb titkaidat és nem feltétlen azért, mert félsz, hogy kifecsegi, hanem egy alapvető bizalmi viszony kezd megtörni köztetek.

És azt szerintünk már te is tudod, hogy bizalom nélkül, egyetlen emberi kapcsolat nem tartható fenn, maximum egy felületes viszony.

Mással jobb

Idővel észreveszed, hogy vannak emberek, akiknek a társaságában viszont újra az az önfeledt ember tudsz lenni, aki egyébként vagy.

Akkor nem lehet, hogy mégsem benned van a hiba? Igaziból egyikőtökben sincs, csupán két emberi lény vagytok, akik életük egy adott pontján, más irányba szeretnének haladni.

Sokan talán túlságosan félnek attól, hogy mi lesz, ha felbontanak egy barátságot és egyedül maradnak? Pedig ez butaság, hiszen pont, hogy az ő helyére érkezne már valaki új, viszont addig nem tud, ameddig téged ezek a rossz érzések marcangolnak.

Elkezditek bántani egymást

Van egy pont, amikor már nyílt dologgá válik, hogy nem működik a barátságotok és ezen a ponton a legtöbb ember elkezd mutogatni a másikra, hogy márpedig akkor is miattad romlott meg ez a barátság és minden a te hibád, te változtál rossz irányba stb.

Tulajdonképpen erre a pontra senkinek nem kellene eljutnia, mert ezzel csak a szép emlékeket romboljátok le magatok körül.

Ebben a fázisban már nagy az esélye annak, hogy nem barátként fogtok elválni, ezért nem szabadna hagynotok, hogy ez idáig fajuljon.

Nincs több hasonlóság

A barátságotok elején csak kapkodtátok a fejeteket, hogy mennyi mindenben hasonlítotok, most meg nincs szinte semmi, amiben közös nevezőre tudnátok jutni.

Ismerős? Nos, ez azért alakulhatott ki, mert egyikőtök (vagy éppen mindkettőtök) igencsak megváltozott. Ez egyáltalán nem baj, sőt, minden változás magában hordozza a pozitív hatásokat, csak éppenséggel lehet, hogy a környezet ezzel nem tud lépést tartani.

Ha például te kezdtél el változni, akkor nem magadat kell visszahúznod arra a szintre, ahol a másik tart, hanem meg kell találnod azokat az embereket, akikkel a jelen helyzetedben azonosulni tudsz.

Mi legyen?

Ezt ne úgy értsd, hogy amint egy kisebb kellemetlenség van a kapcsolatotokban, már egyből ki kell húznod őt a barát listádról, hiszen így nagyjából havonta váltogathatnánk a barátainkat.

Inkább arra bíztatunk, hogy bízz jobban a belső hangodban, ami nagyon jókat súg, ha hallgatsz rá.

Fogadd el, hogy vannak véges emberi kapcsolatok, mert így sokkal könnyebb lesz továbblépni egy-egy olyan barátságon, ami már nem működik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást