A bántalmazó kapcsolatok 5 korai előjele – ha tapasztalod őket, lépj ki azonnal

A bántalmazó kapcsolatok 5 korai előjele – ha tapasztalod őket, lépj ki azonnal

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A bántalmazó kapcsolatok 5 korai előjele – ha tapasztalod őket, lépj ki azonnal

Ha egy kapcsolatban sor kerül bántalmazásra, legyen az érzelmi vagy fizikai, semmiképpen sem szabad maradni. Ez ugyanis megbocsáthatatlan bűn, amit sosem kellene eltűrni, beletörődni pedig végképp nem. A kezdeti szakaszban még nem ismered annyira a férfit, akivel randizol, ezért érdemes nyitott szemmel járnod: eláruljuk, mi a bántalmazó kapcsolatok 5 korai előjele, amit tapasztalva azonnal ki kell lépned a viszonyból!

Folyamatos felügyelet alatt tart

A bántalmazó kapcsolatok az irányításon alapszanak.

Egy ilyen férfi igyekszik mindent elkövetni azért, hogy megszerezze a hatalmat az életed felett, és elérje, hogy neked semmibe se legyen beleszólásod.

Ha a pasid már az első hetek alatt tudni akarja (és nem csak kedvesen érdeklődik), épp hol vagy, kivel találkoztál, és pontosan mit csinálsz, az nem túl jó jel.

Pláne akkor, ha egy nem fogadott hívását még több üzenet és telefonálás követi, mert a fejében máris összeesküvés elméleteket gyárt arról, hogy esetleg megcsalod őt.

 

Lerombolja az önbizalmadat

Egy párkapcsolatnak épp az a lényege, hogy a pasid mellett szépnek és kiegyensúlyozottnak érezd magad.

Ha viszont a párod folyamatosan azt érezteti veled, hogy nem vagy elég jó, sőt, a céljaidnak sincs értelme, az a bántalmazó kapcsolatok elsőszámú jele.

Ilyenkor ugyanis manipulál téged, és azt akarja elérni, hogy értéktelennek tartsd magad.

Ez afféle védelmi mechanizmus nála, hiszen úgy van vele, hogy ha azt gondolod, te nem vagy elég jó másoknak, biztosan nem próbálsz meg új kapcsolatot keresni.

 

Túlzásba viszi a féltékenykedést

Vannak olyan emberek, akik szinte sosem féltékenykednek, és olyanok is, akik hajlamosabbak erre.

Bizonyos mértékben ez még jót is tesz a kapcsolatnak, azonban ha a párodnál ez már rögtön az elején extrém méreteket ölt, az nagyon rossz jel.

Ilyenkor ugyanis a féltékenységet felhasználva próbál meg téged irányítani.

Ha igyekszik eltiltani a barátnőidtől, kiakad, ha kivágott ruhákat viselsz, sőt, a kollégáid miatt is kifejti aggodalmát, érdemes elgondolkodnod, mennyire szeretnéd folytatni a kapcsolatot.

 

Sértő nevekkel illet

A kapcsolatokban a párok szeretik becézni egymást, ez ugyanis a szeretet és a kötődés jele. Azonban nagyon fontos, hogy ez ne váltson át rejtett sértegetésbe.

Ha a pasid olyan megszólításokkal illet, amik az önbizalmadat rombolják le, és nagyon bántóak számodra, legyél résen!

Ez ugyanis szintén a bántalmazó kapcsolatok egyik korai előjele; ezeket a szavakat rejtetten arra használja, hogy rosszul érezd magad, és ő legyen kettőtök között a felsőbbrendű személy.

 

Szükségérzetet ébreszt benned

A bántalmazó kapcsolatokra jellemző az elszigeteltség is.

Ilyenkor a pasi megpróbálja elhitetni veled, hogy ő az egyetlen, akire szükséged van, sőt, nélküle nem is tudnál élni. Ezt úgy éri el, hogy szépen lassan, szinte észrevétlenül elzár téged a barátaidtól és a családodtól.

Felhívja a figyelmedet olyan konfliktusokra, amik nem is biztos, hogy léteznek, és megpróbálja elhitetni veled, hogy a többiek rosszat akarnak neked, míg úgy nem érzed, hogy a párod az egyetlen megbízható személy az életedben.

 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!