8 bájos kertszépítő tipp

8 bájos kertszépítő tipp

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 8 bájos kertszépítő tipp

A tavasz közeledtével talán felmerült benned, hogy idén minden eddiginél jobban szeretnél gyönyörködni a kertedben. Legyen szó akár csöppnyi udvarról, akár méretes telekről, a következő ötletek segítségével sokat javíthatsz az összhatáson!

Kerti pad/hinta

Nem elég, hogy praktikus, de még szép is. Fontos, hogy olyan helyre tedd, ahol szívesen üldögélsz – tehát ne az legyen az elsőrangú szempont, hogy hol láthatja a szomszéd is!
Hasznos, ha egy fa árnyékába tervezed, mert így a forró nyári napokat is könnyebben átvészelheted. Azért legyen a környékén elegendő fény az olvasáshoz!

Szökőkút

Elmúlt az az idő, amikor a kerti szökőkút a tehetősebbek privilégiuma volt. Megannyi szerény és látványos változat közül választhatsz, csak ki kell szemelned az ízlésednek és a pénztárcádnak leginkább megfelelő darabot.
Legyen szó barokkos vagy letisztult formákról, a lényeg, hogy neked és a családodnak tetsszen a nyugtatóan csobogó dísz!

Kerti tó

Csempészd az élet új formáját a kertedbe! A tavak fantasztikusan festenek, emellett soha nem tapasztalt boldogsággal tölthet el, hogy milyen jól érzik magukat nálad a halacskák és a növények.
A kialakítást bízd szakemberre, aki tanácsokkal is ellát, hogy mi a teendőd vele télen.
Van olyan típus, ami minimális gondozást igényel.

Áteresztő talaj

Ki mondta, hogy minden kertnek muszáj föld- vagy gyeprengeteg képét mutatnia? A mulcs, a murva és a kavics rendkívül esztétikus látványt nyújt, kellemes rajta sétálni, s egyedivé varázsolja az udvart.
Arról nem is beszélve, hogy csapadékos időszakban nem kell bokáig merülnöd a sárban.

Szalonnasütő

Gyakran hívod át a barátokat és a családtagokat? Miért ne bővítenéd egy kültéri sütőalkalmatossággal a kerted? Természetesen nemcsak akkor veheted hasznát, ha éppen csemegézni akartok, hanem a tűz látványa bármikor képes hozzátenni az élményhez.
A biztonság érdekében azonban be kell tartanod bizonyos szabályokat, különös tekintettel arra, ha éppen tűzgyújtási tilalom van.

Kerti konyha

A szalonnasütő továbbgondolt változata grillezőt és konyhapulthoz hasonló munkafelületet tartalmaz. Gondolj bele: anélkül készíthetsz finomságokat odakint, hogy percenként be kellene szaladnod valamiért a konyhába.
Műanyag asztal, szék, edény és evőeszköz segítségével igazi kinti étkezőt varázsolhatsz az udvarra.

Lépcső

Amennyiben nem teljesen sík felületű a kerted, érdemes megfontolni, hogy lépcsőt alakíts ki az emelkedőn.
A szépséget és a praktikumot ötvöző alkalmatosság akkor mutat tökéletesen, ha természetes anyagból készül, mint a kő vagy a fa, és ha mellette örökzöld növényeket helyezel el.

Kerti pavilon

Ugye, te is nagyot sóhajtasz, amikor egy film szereplői csodálatos kerti pavilonban diskurálnak? Egy ötletesen kialakított építmény a kert dísze lehet: jó ránézni kívülről, de még jobb benne tartózkodni. Az anyagokat és a méretet illetően végtelen lehetőségeid vannak. Vigyázz, mert ha elkészül, és egyszer ott tálalod a vacsorát, onnantól kezdve nincs megállás: utolér a pavilon-rajongás!
A felsorolt ötletek szinte mindegyike olyan, amit minimális költségvetésből, vagy akár egy kisebb vagyon rááldozásával is megvalósíthatsz. Az anyagbeszerzés és a munkálatok szívességi alapon is folyhatnak – a család és a barátok bizonyára szívesen hozzájárulnak valamihez, aminek a szépségét, kényelmét ők is élvezhetik majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást