Szórakozás / Otthon

Ez aztán a fricska! Erről a rocksztárról nevezték el az őskövületet

Vannak, akik kifejezetten szívesen köszörülik a nyelvüket az olyan hírességeken, akik nem tudják elfogadni, hogy fölöttük is eljárt az idő, és ahelyett, hogy méltósággal viselnék a ráncaikat, viaszbábuvá botoxozzák magukat. Egy friss hír kapcsán azonban kiderült, hogy a rosszmájú pletykálkodók sehol nincsenek a tudósokhoz képest, akiket, úgy tűnik, ész mellett egy jó adag humorérzékkel is megáldott a sors.

Mick Jagger most már tényleg egy őskövület

A Rolling Stones zenekar valóban a rock zene egének egyik állócsillaga, maga Sir Mick Jagger pedig ma is ugyanúgy ugrál a színpadon, mint tette mondjuk röpke néhány évtizeddel korábban, igaz, egyesek szerint minden koncerten készenlétben áll egy oxigénpalack és egy defibrillátor is a színfalak mögött.

Hogy ebből mi igaz, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy Jagger egy őskövület – és ezt nem sértésnek szánjuk, csak tényeket közlünk.

Nemrég ugyanis egy frissen felfedezett fosszíliát nem másról, mint a jó öreg Jaggerről neveztek el, aki így most már két kulturális területen is végérvényesen bevéste a nevét a történelem könyvekbe.

efsdf
Fotó: irishmirror.ie

Apró mocsárlakó

A fosszília, ami a legendás rocksztár után kapta a nevét, egy nagyjából 19 millió évvel ezelőtt, Afrika területén élt mocsárlakó kis állatka megkövesedett maradványa.

Az egyiptomi sivatagban talált lelet egyébként azért kapta a nevet, mert a Rolling Stones énekeséhez hasonlóan, egykoron ő is hatalmas méretű ajkakkal büszkélkedhetett – mondták el a tudósok.

„Tudományos névként a Jaggermeryx naida-t választottuk, amit úgy lehetne lefordítani, hogy Jagger vízi nimfája” – tette hozzá Ellen Miller, az észak-karolinai Wake Forest University tudósa.

Gregg Gunnell, a Dake University paleontológusa hozzátette: az állatnak valószínűleg nagyon érzékeny és mobilis ajkai lehettek, amellyel tapogatózva fedezte fel a környezetét, ez különbeztette meg a másik öt, a környéken talált és hasonló fajtól.

A tisztelet vezérelte őket

Azt egyelőre nem tudni, hogy Mr. Jagger mit szólt a róla elnevezett fosszíliához, de valószínűleg nem veszi sértésnek a dolgot, annál is inkább, mert a kutatás vezetői egyértelművé tették, hogy tiszteletük jeleként választották a Jaggermeryx naida nevet.

„Néhány kollégám javasolta, hogy a hollywoodi sztárról, Angelina Jolie-ról nevezzük el az állatot, hiszen Jaggerhez hasonlóan neki is ikonikus ajkai vannak. De számomra egyértelmű volt, hogy Mick-nek kell lennie” – mondta dr. Miller.

Dr. Gunnell pedig azt is bevallotta, hogy nagy Rolling Stones rajongó volt, ahogyan ő fogalmazott, a maga idejében. „Az Exile on Main Street és a Let It Bleed voltak a kedvenc albumaim” – tette hozzá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW