Manapság a csapból is az folyik, hogy minél inkább lejjebb kell vinnünk a bevitt szénhidrátok mennyiségét, különben borítékolhatjuk a hízást. Sorra követik egymást a szénhidrát-csökkentett lisztek, péksütemények, különféle késztermékek. De valóban ennyire káros lenne a szénhidrát?
4/5 Mit okoz még?
A túl alacsony szénhidrátbevitel általában azzal jár, hogy az emberek sok állati eredetű ételt vesznek magukhoz.
A magas fehérjefogyasztás következtében a szervezet legkülönfélébb részein alakulnak ki gyulladásos megbetegedések attól függően, ki, mire hajlamos, melyik szerve gyengébb, vagy van kitéve további káros hatásoknak.
Emellett fontos szempont – és a fogyni vágyók számára egyáltalán nem mellékes –, hogy alaposan lelassul az anyagcsere. Mivel alacsony a szénhidrátmennyiség, a szervezet energiáért kiált: mi jöhet még szóba? A zsír.
Ezzel sincsen gond, egészen addig, míg nem ellensúlyozod az alacsony szénhidrátfogyasztást, tehát nem viszel be jóval többet belőle, mint kellene.
Ha így teszel, az alábbiakkal számolhatsz: bőrproblémák, nehézkes emésztés, érrendszeri panaszok, stagnáló fogyás, visszahízás, és így tovább.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!