Kivel ne esett volna már meg hogy árnyat vetett a várva-várt alkalomra az ismeretek hiánya egy-egy étterem falai között, egy állófogadás vagy épp egy vendégség során. Ahol a poharak, evőeszközök és egyéb kiegészítők zavarba ejtő sokasága előtt nem tudtuk hogyan viselkedjünk.
Néhány alapszabályt megismerve magabiztosan, könnyedén boldogulhatunk bármilyen szituációban élvezve a társaság, az étel és ital bűvkörét.
A jó hír, hogy a fent említett szabályok minden esetben az ésszerűségre alapozódnak, némi odafigyeléssel, egy kis logikával és e cikk segítségével soha többé nem lesz akadály a terített asztal körüli tájékozódás.
2/5 Szalvéta
A szalvéta legfontosabb tudnivalója, alapanyagában rejlik, textil és nem papír. Egyszeri beruházást igényel és ráadásul környezetbarát. Ha mégis a papírszalvéta rajongó táborába tartozunk, maradnak a kerti sütések és a gyermek rendezvények. Mi felnőttek részesítsük előnyben a textil alapanyagot az étkezés során. A szalvéta elhelyezését illetően szórakoztató alternatívákkal találkozhatunk a nagyvilágban. Egyetlen helye a térdre helyezve, messzemenően megfeledkezve az ing nyakába illesztett, mellkasra igazított, leginkább kreatív férfi verziókról.
Bal oldalra kerül a terítés során és a jobb oldalon, finoman meghajtva fogja jelezni az étkezés végét vagy az estleges szünetet. Ne feledkezzünk meg a rúzsunk megválasztásakor arról a tényről hogy jó része a szalvétánkon fog végződni. A csábító piros színt tartogassuk inkább egyéb alkalomra, könnyed szinte észrevétlen szájfényünk tökéletes választás lehet. Ha mégis folt esne a szalvétánkon, egy könnyed mozdulattal meghajthatjuk, ezáltal a körülöttünk ülők számára láthatatlan marad és öltözetünkön sem fog nyomot hagyni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!