Asztaldekoráció ötletek Valentin-napra

Asztaldekoráció ötletek Valentin-napra

Címlap / Otthon / Dekor / Asztaldekoráció ötletek Valentin-napra

Attól válik különlegessé egy nap, hogy mi azzá tesszük. Teremtsünk romantikus ünnepi hangulatot a Valentin-napi vacsorára a következő asztaldekoráció tippek segítségével!

Víz alatti virágok

Szerezzünk be néhány színes, szép virágot, vágjuk le a szárukat, töltsünk meg henger formájú átlátszó vázákat vízzel és merítsük el benne a virágokat. Csodás asztaldísz az igazán különleges alkalmakra!

Szív-díszek a levegőben

Dekorációs üzletekben könnyen beszerezhetünk valamilyen szív formájú díszt (lehet papírból, textíliából, de kerámiából is). Fűzzünk át szalagot rajta és akasszuk az ebédlőasztal fölötti csillárba.
A hangulatos gyertyákkal és virágokkal díszített asztal fölött szenzációsan fognak mutatni ezek a függő díszek.

Habcsók

Finom és könnyen elkészíthető (vagy megvásárolható) édesség, amely nemcsak szimbolikus értelemben kapcsolódik a valentin naphoz, hanem rendkívül dekoratív is. Tegyük az édességet egy átlátszó tálkába és díszítsük vele az asztalt.

Valentinos kávé

Az egyszerű kávézást is tálalhatjuk eltérő módon. A habosított tejet szórjuk meg szív formában kakaó- vagy fahéjporral. Helyezzünk szív formájú bonbonokat mellé. Nagyon hangulatos!

Apró virágdísz

Egy kis sótartóban elhelyezett apró virágok tökéletes díszei lehetnek a terítéknek. Helyezz mindkettőtök tányérjába egy-egy kis virágdíszt. Jól mutat, ha a asztalkendő színben talál a virágokkal.

Fehér és vörös

Talán a legklasszikusabb Valentin-napi asztaldekoráció a fehér-vörös kombináció. Teríts le egy hófehér vagy egy piros asztalterítőt, erre jöhet a vörös szalvéta vagy asztalkendő, fehér-vörös tányérok. Dekorációnak használj vörös vagy fehér rózsát és kis piros hangulatgyertyákat.

Rózsatál

Egy lapos tálba önts vizet, majd helyezz bele annyi rózsafejet, amennyivel ki tudod tölteni a tálat. Szórd meg szirmokkal a terítéket, díszítsd a rózsák színével találó dekór-gyertyákkal az asztalt.

Szíves hangulatgyertyák

Apró dekorációs gyertyákat ma már minden formában és színben lehet kapni. Szerezz be néhány valentin-napi „kiadást” és teremts romantikus hangulatot a vacsoránál!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!