Ha ennyi másodpercig mosod az arcbőrödet, tiszta és selymes lesz

Ha ennyi másodpercig mosod az arcbőrödet, tiszta és selymes lesz

Címlap / Stílus / Arc / Ha ennyi másodpercig mosod az arcbőrödet, tiszta és selymes lesz

A 60 másodperces arctisztítási módszer Nayamka Roberts-Smith szépségápolási szakember nevéhez kötődik. Ő úgy véli, hogy a sűrű hétköznapok mellett nem fordítunk elég időt és figyelmet a bőrünk tisztítására, és átlagosan körülbelül 15 másodpercet töltünk arcmosással az esti zuhanyozás után – vagy még rosszabb, közben. Ez túl kevés ahhoz, hogy valóban megszabaduljunk a (szemmel nem látható) szennyeződésektől, de szerencsére létezik erre hatékony megoldás! Szerinte egészen megváltozna a bőrünk állapota, ha az arcunkra és a nyakunkra kereken egy perc figyelmet fordítanánk lefekvés előtt. 

Napi szinten ugyanis rengeteg baktérium kerül fel a bőrödre, hiába figyelsz oda nagyon a higiéniára, pláne most, a koronavírus idején. Már azáltal, hogy kilépsz az utcára, szennyeződések kerülnek a pórusaidba, de még a sminkeddel, párnahuzatoddal is rengeteg baktériumokat juttatsz rá. Ha a tükörben közelről nézed az orrodon lévő pórusaidat, valószínűleg látni is fogod, hogy eltömődtek már.

brizmaker/istockphoto.com

A gond, hogy ha az egész napos rohanás után este alig néhány mozdulatot szentelsz az arctisztításnak, gyorsan megmosod vízzel, majd törölközővel áttörölgeted, nem hagysz elég lehetőséget magadnak arra, hogy megtisztítsd az arcodat ezektől a kórokozóktól.

És itt jön képbe a 60 másodperc: ha ennyi időn át mosod gyengéden a bőrödet víz és arctisztító krém segítségével (a szakértő szerint az olajos termékek a legjobbak erre a célra, de igazából bármilyen, a bőrödnek megfelelő tisztítókrém szóba jöhet), néhány nap után nem csak puhább lesz, de egyúttal a pórusokban lévő szennyeződéseket is eltünteted.

Pozitív hatások sokasága

Az sem mindegy persze, hogy mivel mosod az arcodat! Ha szivacsokat, törölközőket használsz, valójában folyamatos súroló hatásnak teszed ki az arcodat, és ezáltal megsérted a bőröd felületét. Ránézésre ez nem látszik, de hosszabb távon vörös foltok, hámlás és érzékenység is jelentkezhet az igénybevétel miatt. Ezért a legjobb, ha különböző eszközök helyett inkább csak az ujjaiddal mosod az arcodat, gyengéden, de közben némi nyomást kifejtve; így ugyanis még frissítő masszázsban is részesíted magad, ami beindítja a vérkeringést, és ezáltal csökkenti a ráncok megjelenésének mértékét. Teljesen mindegy, hány éves vagy, ezt a trükköt bármely életkorban saját előnyödre fordíthatod!

A 60 másodperces technika elterjedése óta többen is kipróbálták már a módszert, és Twitteren meg is osztották tapasztalataikat. Elmondásuk szerint a miteszerek, eltömődött pórusok száma napról napra fokozatosan csökkenni kezdett, a bőrük pedig lényegesen puhhábbá és ragyogóbbá vált.

„Kipróbáltam @LaBeautyologist 60 másodperces trükkjét, 2 hétig alkalmaztam. Szó szerint 60-ig számolok miközben tisztítom az arcbőrömet. Észrevettem, hogy sokkal selymesebb és egyenletesebb a bőröm. És csak úgy ragyog!” – írta az egyik Twitterező.

Bár tévedésből gyakran azt gondoljuk, hogy nyáron több külső hatásnak tesszük ki a bőrünket, valójában télen is rengeteg szennyeződés éri, kezdve a fűtésből származó füstöktől egészen a szmogig. Hogy ez se okozzon problémát az arcodon, feltétlenül adj egy esélyt a 60 másodperces módszernek.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!