Ha nem 60 másodpercig mosod az arcbőrödet, nagy hibát követsz el

Ha nem 60 másodpercig mosod az arcbőrödet, nagy hibát követsz el

Címlap / Stílus / Ha nem 60 másodpercig mosod az arcbőrödet, nagy hibát követsz el

A 60 másodperces arctisztítási módszer Nayamka Roberts-Smith szépségápolási szakember nevéhez kötődik. Ő úgy véli, hogy a sűrű hétköznapok mellett nem fordítunk elég időt és figyelmet a bőrünk tisztítására, és átlagosan körülbelül 15 másodpercet töltünk arcmosással az esti zuhanyozás után – vagy még rosszabb, közben. Ez túl kevés ahhoz, hogy valóban megszabaduljunk a (szemmel nem látható) szennyeződésektől, de szerencsére létezik erre hatékony megoldás! Szerinte egészen megváltozna a bőrünk állapota, ha az arcunkra és a nyakunkra kereken egy perc figyelmet fordítanánk lefekvés előtt. 

Napi szinten ugyanis rengeteg baktérium kerül fel a bőrödre, hiába figyelsz oda nagyon a higiéniára, pláne most, a koronavírus idején. Már azáltal, hogy kilépsz az utcára, szennyeződések kerülnek a pórusaidba, de még a sminkeddel, párnahuzatoddal is rengeteg baktériumokat juttatsz rá.

Ha a tükörben közelről nézed az orrodon lévő pórusaidat, valószínűleg látni is fogod, hogy eltömődtek már. A gond, hogy ha az egész napos rohanás után este alig néhány mozdulatot szentelsz az arctisztításnak, gyorsan megmosod vízzel, majd törölközővel áttörölgeted, nem hagysz elég lehetőséget magadnak arra, hogy megtisztítsd az arcodat ezektől a kórokozóktól. És itt jön képbe a 60 másodperc! Ha ennyi időn át mosod gyengéden a bőrödet víz és arctisztító krém segítségével (a szakértő szerint az olajos termékek a legjobbak erre a célra, de igazából bármilyen, a bőrödnek megfelelő tisztítókrém szóba jöhet), néhány nap után nem csak puhább lesz, de egyúttal a pórusokban lévő szennyeződéseket is eltünteted.

brizmaker/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást