Tudd meg te is, milyen típusú a bőröd: itt a nagy bőrtípus teszt

Tudd meg te is, milyen típusú a bőröd: itt a nagy  bőrtípus teszt

Címlap / Fókuszban / Tudd meg te is, milyen típusú a bőröd: itt a nagy bőrtípus teszt

Először is tudnod kell, hogy az arcápolásra minden nap figyelmet kell fordítanod. Ez nem olyan, mint egy diéta, ahol időnként be lehet iktatni egy-egy csalónapot, ugyanis a bőrödnek állandóan szüksége van a hatékony tisztításra. Ezzel pedig ki is mondtuk a kulcsszót, ami óriási szereppel bír a bőröd egészségében.

Ahhoz, hogy hatékonyan tisztítsd meg az arcodat, nem elég este és reggel vízzel megmosnod, miközben a zuhany alatt állsz.

Két okból kifolyólag sem! Először is, bár a víz elengedhetetlen része az arcmosásnak, ha csak ezt használod, nem tudod kellőképp megtisztítani a bőrödet a napi szennyeződésektől. Ezeket talán szabad szemmel nem látod, de valójában rengeteg baktérium és szennyeződés felkerül a bőrödre már pusztán azzal, hogy elmész otthonról dolgozni, bevásárolni, majd rögtön haza. Pláne a téli időszakban, amikor többen ülnek autóba, mindenhol megy a fűtés, és a légszennyezettség szintje megemelkedik, hiszen a pórusaid eltömődhetnek az apró szennyeződésekkel!

Másodszor pedig, zuhanyozás közben könnyen lehet, hogy tusfürdő vagy szappan is kerül az arcbőrödre. Ami viszont jó a tested többi részének, nem jó az arcodnak. Ha gyakran ezzel mosod meg a bőrödet, előbb-utóbb irritálttá válhat, és ki is száradhat, hiszen ezek a termékek gyakran kioldják az arcbőrből a jó összetevőket. Hogy ezt a problémát megelőzd, szükséged lesz egy arctisztító termékre, ami óvja és tisztítja a bőrt ezektől a szennyeződésektől! 

Mielőtt bármit rákennél az arcodra, teszteld a bőrtípusodat!

Mielőtt továbbmennénk a következő ponthoz, nem feledkezhetünk meg egy lényeges szempontról. Amikor óriási a választék a boltokban, nehéz eldönteni, milyen termékeket vegyél meg magadnak, azonban ami beválik a barátnődnek, nem biztos, hogy neked is jó lesz! Ezért kell kiderítened minél hamarabb azt, hogy milyen típusú a bőröd, mert ennek függvénye, hogy melyik terméket érdemes beszerezned.

Szerencsére a Vagheggi tesztje pillanatok alatt megadja a választ erre a kérdésre! Így többé nem okozhat fejtörést az, hogy milyen a bőröd, és mit érdemes használnod rá.

Arcápolás három lépésben

  1. Most, hogy tudod, milyen típusú a bőröd, azt is tudod, hogy milyen arctisztítóval kell este megmosnod az arcodat. Ha viszont ezzel megvagy, még nem dőlhetsz hátra, hiszen az arcápolási rutin legalább három lépcsőből áll.
  2. Előbbi ugyan megtisztítja a bőröd a szennyeződésektől, de ahhoz, hogy üde legyen, ne feszüljön, és a ráncok is később jelenjenek meg (vagy ha már megjelentek, ne mélyüljenek még jobban), szükséged lesz egy hidratáló tonik használatára. Ez azért is jelentős lépés, mert amennyiben a bőr felső rétege elég hidratált, a krémek is mélyebben ki tudják fejteni hatásaikat. Ebből a célból érdemes tonikot beszerezned, ami ezen túl még a bőröd védekezőképességét is növeli.
  3. Ha már megmostad alaposan az arcod, hidratáltad is, elérkezett az arckrém ideje. Sokan tévesen az első lépést egyszerű vízes arcmosással helyettesítik, a másodikat átugorják, és csak az arckrémet kenik fel maguknak, de ez így sajnos nem a leghatásosabb. A legjobb opció az, ha mindháromra odafigyelsz. És nem csak este! Ugyanis a bőrödnek nappal legalább annyira nagy szüksége van a kellő figyelemre, mint éjszaka, ha nem jobban! Egy ideális nappali krém a külső hatások ellen is védelmet nyújt, szinten tartja a pH-dat, és segít, hogy mindig hidratált maradjon a arcod. Az éjszakai termékek pedig extra gondoskodást jelentenek a bőrnek. A fenti tesztet kitöltve már választ kaptál arra, milyen típusú a bőröd, úgyhogy ennek fényében érdemes lesz megkeresni a nappali és éjszakai arckrémedet!

Bien tipp:

Hasznos bőrápolási tanácsokból pedig sosem elég, és ha mostantól te is szeretnél minél korábban értesülni a legjobb tippekről, a Vagheggi Hungary nagykövet programját érdemes figyelemmel követned! ALAPOZÓ néven induló rovatukban minden hétfőn várnak közösségi oldalaikon a nagykövetek. Ők többek között a hatékony bőrápolásról, elvárásokról, sőt még a szépségápolás pénzügyi szempontjairól is beszélgetnek. Segítségükkel megértheted azt is, hogy a különböző hatóanyagok miként fejtik ki hatásaikat, és melyik korban mire van igazán szüksége a bőrödnek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást