7 apróság, amivel felélesztheted a romantikát

7 apróság, amivel felélesztheted a romantikát

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 apróság, amivel felélesztheted a romantikát

A mindennapi rohanás, az apró-cseprő ügyek, és az, hogy estére holtfáradtan értek haza, akkor is megöli a romantikát, ha egyébként ti tényleg egymásnak lettetek teremtve. Ha a szerelem még ott van, de te is érzed, hogy a kapcsolatotok már nem olyan örömteli és izgalmas mint a kezdetek kezdetén, akkor se aggódj, hiszen néhány egészen apró dologgal is visszahozhatod a boldogságot.

Igyatok egy kávét!

Biztosan észrevetted már, hogy ha egy légtérben is vagytok, vagy a monitorba, vagy egy könyve mélyedtek, esetleg más tevékenységgel foglaljátok le magatokat. Nem is hinnéd, milyen sokat jelent, ha egy kis időre csak egymásra figyeltek!
Mozduljatok ki csak azért, hogy megigyatok egy kávét valahol – ebben a helyzetben nem osztjátok meg a figyelmeteket, csak egymásra koncentráltok, és egy fél órás beszélgetés is képes újra érzelmileg feltölteni mindkettőtöket.

Segíts, ha tudsz!

A mindennapi teher időnként a legstrapabíróbbakat is kimeríti. Ha gyengédségre vágysz, de a párod éppen el van foglalva a maga bajával, zsörtölődés helyett inkább kérdezd meg tőle, van-e bármi, amiben tudsz neki segíteni.
Egy apróság, egy kis gesztus is sokat jelenthet ilyenkor, arról nem is beszélve, hogy a párod legalább egy nagy öleléssel, vagy néhány perc összebújással biztosan meghálálja, hogy észrevetted, hogy könnyítésre szorul. Ezzel mindketten csak nyerhettek.

Szerelmes üzenet

Egy kis papírfecni a kabátzsebben, vagy éppen a párna alatt, amiben csak megköszönöd, hogy van neked, vagy felidézel egy kellemes közös emléket.
Egy ilyen apróság egész napra feltölti a párodat, és a romantikus hangulat, mint tudjuk, ragadós. Ha te elkezdted, és benne ettől fellobbant a tűz, biztos, hogy hamarosan a közös szenvedély is lángra lobban.

Lepd meg napközben!

Ha megteheted, vigyél neki egy kávét vagy egy finom ebédet a munkahelyére – persze, csak akkor, ha tudod, hogy ezzel nem tartod fel túlságosan.
A kellemes meglepetés megtöri a napi rutint, ráadásul ad néhány extra boldogságpercet is, amit együtt tölthettek. Egy ilyen kellemes meglepetés után a pasi alig fogja várni, hogy este hazaérjen hozzád.

Legyenek emlékeitek!

Keressétek a lehetőségeket, amikor közös emlékeket szerezhettek – egy hétvégi kirándulás pont úgy megfelel, mint ha együtt próbáltok ki egy új kávézót, vagy együtt festitek ki a nappalit.
A lényeg, hogy bármiféle élményt, tapasztalatot együtt szerezzetek meg, mert ez mind megerősíti a kapcsolatotokat, és visszahozza a romantikát is.

Együtt töltött reggelik

A hétköznapi rohanásban is szánjatok időt arra, hogy együtt reggeliztek – ehhez elég 20 perccel korábban felkelni, mégis sokat jelent, ha a kávé meg a rántotta mellett megbeszélitek, milyen nap vár rátok, vagy hogy mit fogtok este csinálni.
Az ilyen apróságok egész napra feltöltenek benneteket pozitív energiával, és napközben is ezekre a percekre – és persze egymásra – fogtok gondolni.

Küldj képeslapot!

Mindegy, hogy üzleti útra, vagy csak rokonlátogatóba utazol, ma már természetes, hogy telefonon jelentkezel be.
De ha titokban egy képeslapot is feladsz, azzal garantáltan mosolyt csalsz a párod arcára – ez egy olyan kis apróság, amivel biztosan megdobogtatod a szívét, a képeslapküldésből pedig akár hagyományt is teremthettek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást