Apró sminktrükkök, melyekkel csodákat érhetsz el

Apró sminktrükkök, melyekkel csodákat érhetsz el

Címlap / Stílus / Arc / Apró sminktrükkök, melyekkel csodákat érhetsz el

A sminkelés művészetében az a szép, hogy változtatni tudunk a szerintünk kevésbé előnyös vonásokon. Lássuk, mik azok az apró trükkök, amikkel nagy, mégis észrevétlen változásokat tudsz elérni!

Megfelelő termékek

A profi sminkelés alapszabálya, hogy mindig a megfelelő minőségű termékekkel és ecsetekkel dolgozzunk, máskülönben nem fogjuk tudni elérni a kívánt hatást. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csakis kizárólag a prémium kategóriás, csillagászi árakkal rendelkező készítményeket vegyük meg, mivel a jóval olcsóbbak közt is találni nagyon jó termékeket!
Az ecsetek minősége mellett az is fontos, hogy a célnak megfelelőt válasszuk ( egy nagyobb ecsetkészlet kb.5-10 darabot is tartalmazhat), mivel ha rosszhoz nyúlunk, akkor nem tudunk pontos és precíz munkát végezni.

Két féle alapozó

Sokan nem elégedettek az arcformájukkal, pedig két árnyalatú alapozóval remekül korrigálhatod. A legtöbb nő csupán egy színű terméket használ, pedig  ha az arccsontra, a homlok két szélére sötétebbet rakunk, míg a többire világosabbat, akkor a kerek arcból pillanatok alatt oválisat kapunk.
Viszont fontos, hogy a két árnyalat ne üssön el nagyon egymástól, ugyanis akkor inkább nevetséges hatást keltenénk!

Csillogó tekintet

Élénk, csillogó tekintetet érhetsz el azzal, ha a szemeid belső sarkába vagy az egész szemhéjadra egy leheletnyi gyöngyház fehér port raksz.
Ezzel nyitottabbá és ragyogóbbá varázsolhatod szemeidet, viszont arra ügyelj, hogy ezt ne a munkahelyre, hanem inkább esti, gyertyafényes randikon viseld. Csodálatos látványt nyújt, ha a sejtelmes fényben olykor-olykor megcsillan ez a szín.

Hangsúlyozd a szemöldököd ívét

Az egész smink nem ér semmit, ha a szemöldökünk rosszul van kiszedve, mivel az egész összképet befolyásolja a formája.
Viszont ha gyönyörűen ki tudod szedni, akkor hangsúlyozhatod azzal, hogy a legmagasabb íve alá raksz egy kis fehér színű szemhéjpúdert! Ezzel egyrészt nyitottabbá varázsolod a tekinteted, másrészt pedig kiemelheted a szemöldöködet.
Az is fontos, hogy a világos szemöldököt természetes hatású barna szemöldökceruzával hangsúlyozzuk, ellenkező esetben alig fog érvényesülni a szemöldök csodás íve.

Barna szemceruza

Amennyiben már nem vagy tinédzser, akkor jobban teszed, ha a fekete szemceruzát inkább alkalmakra használod, és a mindennapokban a barnát helyezed előtérbe. Ez azért fontos, mert a fekete kontúr öregít, ráadásul felhívja a figyelmet a szem körüli apró ráncokra is.
Ezért válaszd inkább a kevésbé feltűnő, mégis remek célt szolgáló barna ceruzát, mivel azzal sokkal természetesebb kinézetet varázsolhatsz magadnak.

Teltebb ajkak

A telt ajkak érzékiséget sugallnak, ezért nem csoda, hogy a plasztikai műtéteknél oly népszerű a szájfeltöltés. Amennyiben ezt túl drasztikusnak találod, több módon is vastagíthatod az ajkaidat.
Egyrészt úgy, hogy az eredeti körvonalak felé rajzolsz egy fehér színű kontúrt, másrészt meg úgy, hogy csak a szád középső részére teszel szájfényt, nem az egészre, így optikailag sokkal teltebb látványt nyújt.

Sárga fogak

A sok kávé, cigaretta, mind nyomot hagy a fogainkon, mivel sárgásan elszínezi azokat. Azonban ha a megfelelő színű rúzst kened magadra, akkor sokat javíthatsz/és ronthatsz rajta. Fontos, hogy ekkor ne használj sötét piros, rózsaszín, illetve narancssárga árnyalatú termékeket, helyette válassz inkább natúr szájfényeket, így kevésbé lesz feltűnő a sárgás elszíneződés.
Ahogy látjuk, a jó smink csodákra képes, csak tudnunk kell, mit mivel lehet eltüntetni, illetve kiemelni. Viszont ne feledd, nem az a cél, hogy teljesen más ember nézzen vissza rád a tükörből, hanem az igazi személyiséged, tehát soha ne akard olyanná sminkelni magad, amilyen nem vagy! 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást