Divat / Stílus

5+1 apró öltözködési titok, amivel azonnal karcsúbbnak tűnsz

5+1 apró öltözködési titok, amivel azonnal karcsúbbnak tűnsz

Hamarosan el kell menned egy olyan eseményre, ahol szeretnél minél csinosabb, karcsúbb lenni, de túl rövid az idő ahhoz, hogy a hasadról ledolgozd a kis hurkákat az edzőteremben? Az edzéssel semmiképp ne hagyj fel, de van egy jó hírünk: jól megválasztott ruhadarabokkal igazán karcsúnak tűnhetsz. Mutatjuk, melyeket érdemes előnyben részesítened!

Alakot megnyújtó darabok

Ha szeretnél minél karcsúbbnak tűnni, az egyik legegyszerűbb trükk, hogy öltözködéskor olyan darabokat részesítesz előnyben, amelyek optikailag nyújtják az alakodat.

Legyen apró termeted vagy néhány kiló felesleges rajtad, ez a trükk mindig beválik.

Remek választás lehet például, ha egy egyszerű ruhához vagy póló-farmer kombóhoz választasz egy csinos dzsekit vagy blézert.

Hordj hozzá magassarkút, így nem csak karcsúbbnak, hanem magasabbnak is fogsz tűnni.

A-vonalú ruha

Az A-vonalú ruhák szinte mindenkinek jól állnak, azoknak pedig, akiken pluszkilók is vannak, praktikus megoldás is lehet, hiszen észrevétlenül elrejti a felesleget.

Újra és újra visszatér a divatba, gondoljunk csak a 20-as vagy a 60-as évekre, mi pedig nem tudjuk megunni, hiszen nagyon nőies és csinos.

A közvetlenül a mell alatt, vagy a csípőnél szűkre szabott és lejjebb bővülő darabok tökéletesen elterelik a figyelmet a problémás területekről, ugyanakkor kiemelik a lényeget.

Vastagabb anyagú ruhák

Míg a könnyű anyagok szinte mindent megmutatnak belőlünk, addig a vastagabb anyagból készült darabok – akár egy fűző – mindent a helyén tartanak és formássá varázsolják alakunkat.

Érdemes azonban vigyázni a fodros, gyűrött, túlméretezett ruhákkal, ezekkel ugyanis pont az ellenkezőjét érhetjük el, mint szeretnénk: pluszkilókat pakolnak még oda is, ahol egyébként nincs.

Egy-egy trükkös szabású, sötétebb színű darab is csodákat művelhet velünk, inkább válogassunk tovább az üzletben, minthogy megvegyünk egy olyat, ami előnytelenül áll rajtunk.

Wrap dress, azaz köntösruha

Imádjuk a wrap dresst, az úgynevezett köntösruhát, hiszen igazán különleges, nőies és eltakarja azt, amit kell.

Egy igazán trendi darabról van szó, többnyire a derekánál kell megkötni, kiemeli a dekoltázst, deréktól lefelé pedig A-vonalban bővül, tehát tökéletes választás azoknak, akiken esetleg van egy kis felesleg.

A hossza lehet rövid, térdig érő, de maxiruhaként is szuper.

Alapvetően lenge darab, tehát nyáron tökéletes viselet, de vastag harisnyával, csizmával és kardigánnal, blézerrel akár télen is bátran hordható.

Flitterek helyett matt színű ruhák

Ha optikailag karcsúsítani szeretnéd alakodat, akkor mindenképp felejtsd el a flitteres, fidres-fodros, túlzottan mintás darabokat és törekedj az egyszerűbb fazonokra, matt színekre.

Jusson eszedbe, hogy a kevesebb néha több, ha megfelelően kombinálod a színeket és a kiegészítőket, nagyszerű lehet az összhatás.

Ezzel szemben a fényesebb anyagok, csillogó ruhák vonzzák a tekintetet és kihangsúlyozzák azt is, amit nem kellene, inkább hanyagold őket.

Megfelelő formájú és méretű melltartó

Végül itt egy apróságnak tűnő, ám semmiképp nem elhanyagolandó tanács, miszerint a karcsú hatás érdekében érdemes a megfelelő formájú és méretű melltartód hordanod.

Talán nem is gondolnád, mennyien buknak el ezen a ponton és rontják el az összhatást azzal, hogy a ruha alatt nem a megfelelő fehérneműt hordják.

Ilyenkor ugyanis a hasra terelődhet a figyelem, és pont azt nem sikerült elrejteni, amit szeretnénk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást